Arama

Taş Kadayıfı Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 25 Ocak 2012 Gösterim: 1.564 Cevap: 1
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
25 Ocak 2012       Mesaj #1
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Taş Kadayıfı Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler

• 8 adet taş kadayıf
• 2 su bardağı şeker
• 2 su bardağı su
• 2 çorba kaşığı hindistancevizi
• 1 su bardağı çırpılmış kremşanti
• 1 adet kivi

Tas Kadayifi tarifi

Taş Kadayıfı Tarifi

Kadayıfların kenarını çıkarın.Yumurtaya bulayıp kızartın.
2 Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Kızarttığınız kadayıfları şerbetin içine atın. Kısık ateşte kadayıflar şerbetini çekene kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
3 Hindistan cevizine bulayın. Servis tabağına alın. Ortasına kremşanti veya kaymak koyup, süsleyip servis yapın. Arzu edilirse üzerine meyve konabilir.
miva_avim - avatarı
miva_avim
Ziyaretçi
25 Ocak 2012       Mesaj #2
miva_avim - avatarı
Ziyaretçi
Taş Kadayıf tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
İçin Malzemeler :
500 gr yassı kadayıf
300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık
2 çorba kaşığı toz şeker
Kızartmak için yeterince sıvı yağ
Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi fıstık
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Taş Kadayıf
Hazırlanışı:

Kadayıfların aralarına birer tatlı kaşığı ceviz ve çay kaşığının ucuyla biraz da tozşeker konulur ve yarım ay şekli verilecek şekilde ve kenarları parmak uçlarıyla hafifçe bastırılarak yapıştırılır. 2) Bir taraftan da şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. 3) Hazırlanan taş kadayıflar kızgın yağda kızartılır. Sıcak halde iken daha önceden hazırlanmış olan ve soğumuş olan şerbetin içine atlır. Şerbetini çeken tatlılar sıcak halde servis yapılır.


Benzer Konular

10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
23 Şubat 2013 / ROSE Taslak Konular