Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
3 Şubat 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Ayrılık Sonrası Kontrolü Elinize Alın

Psikolog ve ilişki uzmanlarına danışarak, hazırladığımız bu rehber; sizin ve eski sevgilinizin ayrılık sonrası nasıl hissedebileceğine ve hayatınıza nasıl devam edebileceğinize dair bilgiler sunuyor…

1. Gün

Protesto aşaması

Rutgers Üniversitesi’nden Antrolopoloji Profesörü Helen Fisher’a göre; bu aşamada duygular çaresizlik, saplantı ve nefret arasında gidip gelir.

Kavga çıkartırlar
Illinois Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre; erkekler duvara yumruk atmak, barda kavga çıkarmak gibi aktivitelerle içlerindeki negatif duyguları fiziksel şiddete dökmeye kadınlardan daha meyilliler.

1. Hafta

Takıntı aşaması

Uzmanlara göre; ayrılmış kişilerin beyinlerindeki bazı bölümler, daha fazla çalışıyor. Bu bölümler arasında takıntı ve öfkeyi kontrol eden bölüm ile dopamin (risk almayı kontrol eden önemli bir salgı) üretiminden sorumlu olan bölge de bulunuyor.

Kara kara düşünürler
Uzmanlara göre erkekler bu dönemde dalgın olur ve düşüncelerini kelimelerle anlatmakta çok zorlanır. Bu etkiyi hafifletmek adına erkek arkadaşlarınızla vakit geçirmeye, durumunuzla alakası olmayan yeni aktivitelere katılmaya çalışmak en iyisidir.

1. Ay
“En kötüsünü atlattım” aşaması

Virginia Üniversitesi’ndeki araştırmacılar ayrılıkları üzerinden 1 ay geçmiş kişiler üzerinde yaptıkları bir çalışmanın sonucunda; terk edilenlerin, 1ay sonra eskiye döndüğünü ortaya çıkardı.

Eski sevgiliyi ararlar
Ayrılık acısı çekenlerin çoğu en az bir kere terk eden sevgiliyi aramıştır. Eski sevgiliyle yapılan telefon konuşmalarından sonra, çok daha kötü hissedildiği de araştırmalarla kanıtlandı. Onu aramak yerine bir günlük tutabilirsiniz ve duygularınızı kendinize saklarsınız.
6. ay
Kabullenme aşaması

Helen Fisher’a göre; bir gün uyanıp bütün 1 hafta boyunca, belki daha da uzun bir süredir, eski sevgilinizi düşünmüyor olduğunuzu fark ettiğinizde artık kabullenme aşamasında olduğunuzu anlarsınız.

Bir iş arkadaşına çıkma teklif eder
Relationship Training Institute adlı enstitünün kurucusu da olan Psikolog David Wexler’a göre; duygusal olarak erkekler, kadınlardan 1 yıl önce iyileşiyor. Ayrılığın 6. ayından sonra eski günlere dönmek için hazırsınızdır!

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...