Arama

Bir Erkek Ayrılık Sonrası Neler Yaşar?

Güncelleme: 3 Şubat 2012 Gösterim: 13.357 Cevap: 2
CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
20 Aralık 2011       Mesaj #1
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
Ayrılıklarda yalnızca kadınların acı çektiğini düşünüyorsanız aldanıyorsunuz, erkekler de çok acı çekiyorlar. Belki kadınlar kadar duygularını dışa vuramadıklarındandır erkeklerin acı çekmediği düşüncesi. Oysa ki onlar da acı ile yıkıntı yaşayabiliyorlar. Siz de bir erkeğin ayrılık sonrası neler yaşadığını, neler yaptığını merak ediyor musunuz… buyrun birlikte inceleyelim, bakalım erkekler neler yaşıyormuş;

Sponsorlu Bağlantılar
Birinci gün: Esasında erkekler, terk edildiklerinin ilk gününde ne olduğunu tam anlayamaz hatta artık bekar olduklarına inanmak istemezler. Henüz yara çok sıcaktır ve ayrılık şoku devam etmektedir. Bekar hayatın ilk saatlerinde bu çekingenlik belirgin şekilde kendini hissettirir. İlk gün, ne olduğunu anlamaya çalışırcasına telefon beklemekle ve kapıyı gözetlemekle geçer.

İlk hafta: Acı gerçek, arkadaşların bir bir telefon edip durumu doğrulamak istemesiyle kendini iyice gösterir. Bu trafiğe, sevgiliye alttan alta göz koymuş olanların yapmacık üzüntüleri de eklendikçe acı daha çok yakar. Mutlu birliktelik zamanlarında kanka olan çiftler, iyi niyet mesajlarını iletirler. Sonunda çöküşü daha da ağırlaştıracak olsa da bu telefonlar ilk günlerin can simididir. Kankaların bir sonraki telefonlarında, heyecan yerini teslimiyete bırakmıştır. Zaman geçtikçe ümidin tükendiği daha net anlaşıllr. Bekar arkadaşlarla gece gezmelerine çıkılır, alkole vurulur.

İkinci hafta
: Ayrılık acısı tüm gerçekliğiyle oturmaya başlar. Artık kadınların deyimiyle terk edilen erkeğin içi derinlerde acımaktadır. Zaman geçtikçe kabuğuna çekilen beyefendi evinde yalnız başına zaman geçirmeye çalışır. Eski hatıralar canlanır gözlerinin önünde, fotoğraflar masaya dökülür. Sonra yalnızca kadınlarda görmeye alşılmış o ağlamalar sızlamalar, salya sümük hönkürmeler, ben nerede yanlış yaptım feryatları duyulur. Bu dönem, şiddetli uykusuzluk çekilir, saç sakal tıraşı olunmaz perişanlık akıyordur. Terk edilmenin acısı ile yoğun saç dökülmesi olabilir.

Bir aya doğru: Bekarlık günlerine alışmaya çalışılan dönemdir. Cinsel hayatında sertleşme sorunu artık yaşanmıyordur ama, halen masturbasyon yaparken eski sevgili çıplak hayal edilir. Arkadaş profili de değişmeye başlar. Erkek arkadaş grubunda bekarlar çoğalır. Eğitim ve kültür düzeyi yüksek olanlar dans etmeye, resim yapmaya başlarlar. Terk edilen erkeğin yalnız kalmaya dayanamadığı en sevimsiz dönemdir. Bütün arkadaşlarına sinema, kahve, yemek davetleri yapar.

İki aya doğru: Erkeklerin aşk acıları, terk edildikten kırkbeş gün sonra son bulur. Yeni bir sevgili, geçmişte yaşanan sızıntılı bir terk edilişin ıstıraplarını dindirmede son derece başarılı olur. Büyük bir terk edilme vakası yaşayan erkeklerin acı duvarı yükselir. Terk edilmek erkekleri olgunlaştırır.

Kadınlar Sitesi

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..
CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
22 Aralık 2011       Mesaj #2
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
Henüz ayrıldığınız sevgilinizin kısa süre sonra bir başkasıyla ilişkiye başlaması her kadın için iğrençtir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda aklınıza gelen ilk soru ‘Böyle iğrenç bir hareketi nasıl yapabildi?’

Sponsorlu Bağlantılar

Aslında bu tamamen erkeklerin bir ayrılığı nasıl yargıladığıyla ilgilidir. Texas Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre erkekler, sevgilisinden /eşinden ayrılmadan kısa bir süre önce onu aldatıyor. Ayrıldıktan ya da boşandıktan hemen sonra da erkekler, kadınlara göre daha kısa süre içinde daha rahat bir şekilde cinsel ilişkiye girebiliyorlar.

Bu araştırmadan erkeklerin daha hızlı hareket ettiğini çıkartabiliriz, ancak onların yaptıkları duygularını ve hislerini tamamen yansıtmıyor. Aslında, bir erkeğin ilişki sonrası hemen bir kadınla tekrar ilişkiye başlaması, zarardan başka birşey değil.

Bir erkek eğer, ilişki bittikten hemen sonra bir başka kadınla çift olursa bu uzun süreli olmuyor. Ayrıca erkekler kadınlara göre boşandıktan sonra 10 misli daha fazla intihar etme olasılığına sahip.

Kadınların da ayrılık sonrası hemen kendilerine gelmek için yapabilecekleri var;

1. Eski erkek arkadaşınız hakkında kötü konuşmayın ama ayrıldıktan sonraki bir ya da iki hafta boyunca mızmızlanmayı sürdürün.

2.Sorular sorun

Güvendiğiniz bir erkekle yemeğe çıkın ve hesabı kendinizin ödeyeceğini söyleyin. Karşılığında da ondan gerçek bilgiler ve tavsiyeler alın. Ona moralinizin bozulmasını daha fazla istemediğinizi ve ayrılık nedeni hakkında neler düşündüğünü sorun. Bunları bir erkek ağzından duymak sizi rahatlatacaktır. Seçeceğiniz kişinin sizden romantik olarak etkilenmemesi gerekiyor çünkü böyle birisi size gerçekleri anlatmaz.

Kadınlar stres anında daha fazla akıl alır

Kadınlar, stres oldukları zaman sosyal çevrelerinden daha fazla ve daha iyi faydalanırken, erkekler sosyal destek için sevgililerine ya da eşlerine danışırlar. Yani bekar olduklarında daha fazla psikolojik ve fiziksel acı çekerler!

3. Tekrar ilişkiye başlayın

İlişkinizin bitttiği hafta içerisinde iki ayrı erkekle yatmayı istemeyebilirsiniz ancak kendinizi hazır hissettiğinizde yeni birisine kalbinizi teslim etmelisiniz.

Kalbinden yaralanan normal bir kadın karşı cinsin ona çıkma teklif etmesini bekler. Bunun yerine, seçim yapma şansınızı kullanın. Dışarı çıkın, barlara gidin ya da okulda etrafınıza göz atın. Etrafınızda size en uygun yer neresiyse. Tüm muhtemel adayları değerlendirin ve ne hissedeceğinizin sorumluluğunuzu üzerinize alın.

Eğer birisinden hoşlanırsanız ona yaklaşmaktan korkmayın. Başınıza gelecek en kötü şey geri çevrilmektir ancak hatırlayın, siz daha önce de reddedilmiştiniz!

AskMen

O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
3 Şubat 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Ayrılık Sonrası Kontrolü Elinize Alın

Psikolog ve ilişki uzmanlarına danışarak, hazırladığımız bu rehber; sizin ve eski sevgilinizin ayrılık sonrası nasıl hissedebileceğine ve hayatınıza nasıl devam edebileceğinize dair bilgiler sunuyor…

1. Gün

Protesto aşaması

Rutgers Üniversitesi’nden Antrolopoloji Profesörü Helen Fisher’a göre; bu aşamada duygular çaresizlik, saplantı ve nefret arasında gidip gelir.

Kavga çıkartırlar
Illinois Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre; erkekler duvara yumruk atmak, barda kavga çıkarmak gibi aktivitelerle içlerindeki negatif duyguları fiziksel şiddete dökmeye kadınlardan daha meyilliler.

1. Hafta

Takıntı aşaması

Uzmanlara göre; ayrılmış kişilerin beyinlerindeki bazı bölümler, daha fazla çalışıyor. Bu bölümler arasında takıntı ve öfkeyi kontrol eden bölüm ile dopamin (risk almayı kontrol eden önemli bir salgı) üretiminden sorumlu olan bölge de bulunuyor.

Kara kara düşünürler
Uzmanlara göre erkekler bu dönemde dalgın olur ve düşüncelerini kelimelerle anlatmakta çok zorlanır. Bu etkiyi hafifletmek adına erkek arkadaşlarınızla vakit geçirmeye, durumunuzla alakası olmayan yeni aktivitelere katılmaya çalışmak en iyisidir.

1. Ay
“En kötüsünü atlattım” aşaması

Virginia Üniversitesi’ndeki araştırmacılar ayrılıkları üzerinden 1 ay geçmiş kişiler üzerinde yaptıkları bir çalışmanın sonucunda; terk edilenlerin, 1ay sonra eskiye döndüğünü ortaya çıkardı.

Eski sevgiliyi ararlar
Ayrılık acısı çekenlerin çoğu en az bir kere terk eden sevgiliyi aramıştır. Eski sevgiliyle yapılan telefon konuşmalarından sonra, çok daha kötü hissedildiği de araştırmalarla kanıtlandı. Onu aramak yerine bir günlük tutabilirsiniz ve duygularınızı kendinize saklarsınız.
6. ay
Kabullenme aşaması

Helen Fisher’a göre; bir gün uyanıp bütün 1 hafta boyunca, belki daha da uzun bir süredir, eski sevgilinizi düşünmüyor olduğunuzu fark ettiğinizde artık kabullenme aşamasında olduğunuzu anlarsınız.

Bir iş arkadaşına çıkma teklif eder
Relationship Training Institute adlı enstitünün kurucusu da olan Psikolog David Wexler’a göre; duygusal olarak erkekler, kadınlardan 1 yıl önce iyileşiyor. Ayrılığın 6. ayından sonra eski günlere dönmek için hazırsınızdır!

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

24 Kasım 2016 / Misafir Soru-Cevap
16 Mart 2019 / kul kedisi Cevaplanmış
24 Ekim 2015 / Misafir Cevaplanmış
24 Kasım 2016 / Ziyaretçi Soru-Cevap