Arama

Yatak Odası Dekorasyonu - Tek Mesaj #3

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
3 Şubat 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Yatak Odası Dekorasyonu

yatakodasi

Yatak odası bütün günün yorgunluğunu atabileceğimiz alanlardan biri olduğunu için seçimi çok önemlidir. Evin girişe en uzak ve en sessiz odası yatak odası için uygundur.

Yatak odasında fazla eşya olmamalıdır.

Yüksek ve büyük başlıklı karyolalardan uzak durmalısınız. Odanız küçükse bu seçim odanızı daha da küçük gösterecektir.

Dolabınızın kapakları odanız küçükse sürgülü tercih edilmelidir.Bu tür dolaplar aynı zamandan yerden tasarruf etmek için çok ideal.

Yatak odasının ışıklandırmasında düşük watt'lık ampüller kullanarak,daha yumuşak ve sıcak bir ortam yaratın.

Yatak odaları elimizin altında olmasını istediğimiz pek çok küçük eşyayı barındıran yerlerdir. Mücevherler, incik boncuklar, makyaj malzemeleri, parfümler... Tüm bunları dağınık bir görüntü yaratmadan bir arada tutmanın yollarından biri de çeşitli boylardaki kutulardır.

Direkli yataklar standart büyüklükteki yatak odaları için bir lüks, ama yeterince yeriniz yoksa bile birkaç küçük hileyle bu sistemi uygulamak mümkün. En kestirme yol tavana, yatağın kenarlarına denk gelecek yerlere korniş asmak ve hafif şeffaf perdeler kullanmak. Perdeleri, gün içinde yatağın kenarına asacağınız askılara tuttururken geceleri de romantik bir atmosfer yaratmak için açabilirsiniz.

Yatak odanızı tasarlarken farklı renkleri deneyin.Yeşil, mavi gibi pastel renkler sizi rahatlatır.

Gardrop seçerken ve kullanırken gardrobun yüksekliği, ceket ve gömlekler için en az 110 cm; manto ve elbiseler için en az 160 cm ; derinliği ise en az 60 cm olmalı. İç bölümler, kullanıcının ihtiyacına göre tasarlanmalı, az kullanılan eşyalar için ayrılan yerler üst kısımlarda düşünülmeli, ağır eşyalar bel hizasında bir bölümde saklanmalı.Kapaklı dolaplarda iç aydınlatma yapılmalı, ayakkabı bölümleri mutlaka havalandırılmalı.

Yatak odanızda masası olan bir kitaplık, okuma lambası, kitaplar, çerçeveler ve hatta küçük bir televizyon için elverişli raf alanı sağlanabilir. Rafların iki ucu açık olursa, oda içinde görsel sürekliliği de sağlamış olursunuz.

Ev içindeki ses ve gürültülerin yatak odası dışında kalması için duvarlarda hatta tavanda ses yalıtımı sağlayan malzemelerden faydalanabilirsiniz.

Odadaki seslerin etkisini azaltmak içinse, uzun tüylü, duvardan duvara halılar ve tekstil duvar kağıtlarını tercih etmelisiniz.

Yatakta bile çalışmayı sevenlerdenseniz yatağa uygun çalışma yüzeyleri ve telefon, internet ve diğer iletişim cihazlarının yanı sıra iyi bir aydınlatma sistemi ile donatarak istediğiniz zaman yatak odanızda çalışabilirsiniz.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...