Arama

Yatak Odası Dekorasyonu

Güncelleme: 26 Mart 2016 Gösterim: 28.568 Cevap: 6
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
24 Nisan 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Yatak Odası Dekorasyonu için Öneriler ve İpuçları
Günümüzde çok yönlü işlevler üstlenen yatak odanızın, ihtiyaçlarınızın ne kadarına karşılık verebildiğini düşünüyorsunuz. Yaşam alanlarıyla yatak odası konseptini kaynaştıran yeni trendin yansımaları olan, hem gece hem de gündüz kullanıma olanak veren çok yönlü tasarımlar arasında size uygun olanı seçerek, düşlediğiniz yatak odasına kavuşmanız mümkün. Sessizlik iyi bir uykunun garantisidir. Dışarıdan ve diğer odalardan gelebilecek sesleri en aza indirmek için yatak odanızın duvarlarını izole edin. Ses yalıtımı sağlayan duvar kağıtları ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Yatak odanızda televizyon izlemeyi seviyorsanız duvara monte edilebilir tipte televizyonları tercih edin. Mevcut televizyonunuzu kullanmak için sehpa gibi yer kaplayan eşyalar yerine duvar raflarını kullanabilirsiniz.
Uyumadan önce kitap okuma alışkanlığınız varsa yerden tasarruf etmek için yatak başlıklarına monte edilen spot lambaları kullanabilirsiniz.
Gece su içmek için uyandığınızda mutfağa gitmeye üşeniyorsanız başucu sürahilerinden edinebilirsiniz.Bardağı üzerine kapatılan sürahiler az yer kaplar ve en fazla 3 bardak su aldığı için her zaman taze su içebilirsiniz.
Gardırop seçerken uzun elbiseleriniz ve pantolonlarınız için boyu uzun ve geniş bölmeleri olan dolapları tercih edin. Gardırop kapaklarının rahatça açılabilmesi için gardırobunuzu yatak odasındaki diğer mobilyalara en az 60 cm uzaklıkta yerleştirin. Yatak odanız küçükse ve arada bu kadar mesafe bırakabilecek bir alan yoksa sürgülü kapakları olan gardıropları kullanabilirsiniz.
Çorap, kemer, fular gibi küçük ama fazla sayıda aksesuarları gardırobunuza düzgünce yerleştirmek ve aradığınızda kolayca bulabilmek için kumaş ya da deriden yapılmış bölücüleri kullanabilirsiniz.
Mevsimine göre kullandığınız saten çarşaflar, yastık ya da nevresimleri saklamak için yatak ucunu mobilyalarınızla uyumlu etejer ya da dekoratif sandıklar yerleştirebilirsiniz. Dekorasyonda uyumluluğu sağlamak için kullandığınız sandık ya da etejerin yatağınızla aynı boyda olmasına dikkat etmeniz gerekir.
Yatak odanızın duvarlarında sizi rahatsız eden çıkıntılar varsa, uygun ölçüde dolaplar yaptırarak değerlendirebilirsiniz. Dar ve uzun dolaplar ayakkabı kutularınızı sağlamak için idealdir.
  • Gardrobun yüksekliği, ceket ve gömlekler için en az 110 cm; manto ve elbiseler için en az 160 cm; derinliği ise en az 60 cm olmalı.
  • Gardoba en yakın mobilya 60 cm uzaklıkta olmalı. Gardorbun kapakları sürgülü ise bu mesafe azaltılabilir.
  • İç bölümler, kullanıcının ihtiyacına göre tasarlanmalı, az kullanılan eşyalar için ayrılan yerler üst kısımlarda düşünülmeli, ağır eşyalar bel hizasında bir bölümde saklanmalı.
  • Kapaklı dolaplarda iç aydınlatma yapılmalı, ayakkabı bölümleri mutlaka havalandırılmalı.
  • Yatak ve oturma bölümleri olan geniş bir yatak odanız varsa, boş kalan alana uygun boyutlarda bir kitaplık ya da şifonyer yerleştirebilirsiniz.
  • Yatak ucuna da işlev kazandırabilecek, puf ya da otoman tarzı bir mobilyayla değerlendirmeniz mümkün.
  • Yatak odanızda masası olan bir kitaplık, okuma lambası, kitaplar, çerçeveler ve hatta küçük bir televizyon için elverişli raf alanı sağlanabilir. Rafların iki ucu açık olursa, oda içinde görsel sürekliliği de sağlamış olursunuz.
  • Yatak kenarında konumlanan komidinler için mevcut alanınız elverişli değilse, yatağın iki yanına da zarif ayaklı küçük masalar kullanabilirsiniz.
  • Küçük masanızı büyük yuvarlak masa örtüsü ile küçük ama son derece şık bir etekli masaya dönüştürmeye ne dersiniz? Böylece yanına ekleyeceğiniz iki küçük koltukla yatak odanıza şirin bir fiskos köşesi kazandırabilirsiniz.
  • Ev içindeki ses ve gürültülerin yatak odası dışında kalması için duvarlarda hatta tavanda ses yalıtımı sağlayan malzemelerden faydalanabilirsiniz.
  • Odadaki seslerin etkisini azaltmak içinse, uzun tüylü, duvardan duvara halılar ve tekstil duvar kağıtlarını tercih etmelisiniz.
  • Etejerli alçak mobilyaların yerleşimi için yatak ucu en uygun konumdur. Bu tarz bir mobilya, çarşaf, yastık ve nevresim takımlarını saklamak için ekstra alan kazandırmanın yanı sıra, dergiler, fotoğraf albümleri ve dekoratif ürünleri sergilemek için hacim sağlayacaktır.
  • Yatakta bile çalışmayı sevenlerdenseniz yatağa uygun çalışma yüzeyleri ve telefon, internet ve diğer iletişim cihazlarının yanı sıra iyi bir aydınlatma sistemi ile donatarak istediğiniz zaman yatak odanızda çalışabilirsiniz.


Derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 16:58
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Nisan 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hepsi birbirinden güzel ve yaratıcı içlerinde kullanım olarak uygun olanlar da var, ama tabiiki hiç kullanılmayacak sadece bakmalık olanlar da var.

Sponsorlu Bağlantılar
beds main montage

bed photo 1 1

bed montage 1 2


bed montage 2

bed photo 3

bed montage 468

bed montage 5

bed montage 7

bed montage 89

bed montage 101112

bed montage 1314

bed photo 15

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
3 Şubat 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Yatak Odası Dekorasyonu

yatakodasi

Yatak odası bütün günün yorgunluğunu atabileceğimiz alanlardan biri olduğunu için seçimi çok önemlidir. Evin girişe en uzak ve en sessiz odası yatak odası için uygundur.

Yatak odasında fazla eşya olmamalıdır.

Yüksek ve büyük başlıklı karyolalardan uzak durmalısınız. Odanız küçükse bu seçim odanızı daha da küçük gösterecektir.

Dolabınızın kapakları odanız küçükse sürgülü tercih edilmelidir.Bu tür dolaplar aynı zamandan yerden tasarruf etmek için çok ideal.

Yatak odasının ışıklandırmasında düşük watt'lık ampüller kullanarak,daha yumuşak ve sıcak bir ortam yaratın.

Yatak odaları elimizin altında olmasını istediğimiz pek çok küçük eşyayı barındıran yerlerdir. Mücevherler, incik boncuklar, makyaj malzemeleri, parfümler... Tüm bunları dağınık bir görüntü yaratmadan bir arada tutmanın yollarından biri de çeşitli boylardaki kutulardır.

Direkli yataklar standart büyüklükteki yatak odaları için bir lüks, ama yeterince yeriniz yoksa bile birkaç küçük hileyle bu sistemi uygulamak mümkün. En kestirme yol tavana, yatağın kenarlarına denk gelecek yerlere korniş asmak ve hafif şeffaf perdeler kullanmak. Perdeleri, gün içinde yatağın kenarına asacağınız askılara tuttururken geceleri de romantik bir atmosfer yaratmak için açabilirsiniz.

Yatak odanızı tasarlarken farklı renkleri deneyin.Yeşil, mavi gibi pastel renkler sizi rahatlatır.

Gardrop seçerken ve kullanırken gardrobun yüksekliği, ceket ve gömlekler için en az 110 cm; manto ve elbiseler için en az 160 cm ; derinliği ise en az 60 cm olmalı. İç bölümler, kullanıcının ihtiyacına göre tasarlanmalı, az kullanılan eşyalar için ayrılan yerler üst kısımlarda düşünülmeli, ağır eşyalar bel hizasında bir bölümde saklanmalı.Kapaklı dolaplarda iç aydınlatma yapılmalı, ayakkabı bölümleri mutlaka havalandırılmalı.

Yatak odanızda masası olan bir kitaplık, okuma lambası, kitaplar, çerçeveler ve hatta küçük bir televizyon için elverişli raf alanı sağlanabilir. Rafların iki ucu açık olursa, oda içinde görsel sürekliliği de sağlamış olursunuz.

Ev içindeki ses ve gürültülerin yatak odası dışında kalması için duvarlarda hatta tavanda ses yalıtımı sağlayan malzemelerden faydalanabilirsiniz.

Odadaki seslerin etkisini azaltmak içinse, uzun tüylü, duvardan duvara halılar ve tekstil duvar kağıtlarını tercih etmelisiniz.

Yatakta bile çalışmayı sevenlerdenseniz yatağa uygun çalışma yüzeyleri ve telefon, internet ve diğer iletişim cihazlarının yanı sıra iyi bir aydınlatma sistemi ile donatarak istediğiniz zaman yatak odanızda çalışabilirsiniz.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
4 Şubat 2012       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Valeron’dan Yatak Odalarına Yeni Bir Soluk

valeron 450x319

Şıklık ve Zerafetin Zengin Detaylarla Buluşması
Valeron ; gelinleri lüksün ve şıklığın görkemli yüzü ile buluşturuyor. Valeron minimal hatların modern yansımalarla zenginleştiği, yenilikçi koleksiyonlarıyla yaşam alanlarına özgün stiller kazandırıyor. Şık detayların ön plana çıktığı Valeron ürünlerinde, sade hatların zerafetinin yanı sıra canlı renklerin keyifli desenlerle buluştuğu nevresim takımları dikkat çekiyor.

Yatak odalarına yeni bir soluk getiren Valeron‘un nevresim takımlarının yanı sıra, zevkli ve kaliteli şıklığı bütünlük içinde yaşamak isteyenler için dekoratif yastık, bornoz ve havlu ürünlerinin çeşitli alternatiflerle sunulduğu yatak setleri de bulunmakta.
Nora, Mira ve Flament gibi saray ihtişamının modern çizgilerle harmanladığı
nevresim takımları kombin havlu setleri ile görkemli şıklığa bütünlük katıyor.

Sen sadece aynasin...
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
16 Şubat 2012       Mesaj #5
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Yatak Odalarınızı Genişletin ve Ferahlatın
Yatak odaları genelde uyumak için kullanılır yogunluğunuzu üzerinizden atmak stresinizi atmak ve dinlenebilmeniz için özenle hazırlanan odalardır. Tabiki yatak odalarınızın dekorasyonu ve ferahlığı sizlerin daha rahat edebilmesi için iyi bir şekilde dekore edilmelidir. Odanızın büyüklüğüne göre yapacağınız dekorasyonun önemi büyüktür peki ya odamız küçükse işte bu konudada bir kaç dekorasyon hilesi kullanarak odalarınızı daha ferah bir hale sokabilirsiniz.

Yatak Odalarınız İçin Bir Kaç Püf Noktası

1 – Odada kalabalığa ve dağınıklığa sebep olan eşyaları yok edin. Yatak odanızdaki fazla olan kullanmadığınız yada çok sık kullanmadığınız mobilyalarınız özel eşyalarınız odanızda yer kaplayacağınızdan odanızı daha küçük gösterecektir. Bu tür ufak eşyalarınızı dolaplarda veya çekmecelerde muhafaza edebilirsiniz. Böylelikle odaya girdiğinizda gözünüze daha ferah gelecektir.

2 – Uyumak için kullanacağınız yatağın boyutu yatak odanızın en önemli parçasıdır. Odanızın boyutu ufak ve size fazla gelecek büyük bir yatak seçmişseniz odaya girdiğinizde kendinizi sıkışmış hissedersiniz. Odanın dekore edilmesinde kullanacağınız diğer mobilyaları ve eşyalarıda yatağınızla doğru orantıda şeçilmelidir.

3 – Yatak odanızı dekore ederken seçeceğiniz renklerinde önemi büyüktür. Koyu tonlara sahip renkler yatak odalarınızı gerçekte olduğundan daha ufak ve boğucu gösterecektir. Renkleri koyu olan yastıklar, yatak odası takımları, perdeler, halılar tercih edilmeli ve duvarlarda ve tavanda açık renk kullanmanız odanızı daha ferah ve geniş gösterecektir.

4 – Yatak odalarında televizyon kullanmak kişilerin tercihlerine bağlıdır. Eğer televizyon kullanmak istiyorsanız çok büyük olmayan ve duvara monte edilebilen LCD televizyonlar kullanmanızı öneririz böylelikle yerden büyük ölçüde tasarruf sağlamış olursunuz.

5 – Odanızdaki eşyalarınızı toparlamak ve en iyi şekilde muhafaza edebilmeniz için dekoratif raf seperler kullanabilirsiniz ve odalarınızda bir duvara monte ederek estetik bir görünümde kavuşturmuş olursunuz.

6 – Mobilyaları odanız için seçerken odanız büyük olsada çok fazla mobilya ile doldurmak odanızda istediğiniz ferahlıktan sizi uzaklaştıracaktır. Yatak osında olması gereken yatak, dolap ve şifonyer sizler için yeterli olacaktır. Tabi bunlarıda seçerken çok fazla büyük ve yer kaplamamasına dikkat etmelisiniz.

7 – Kitap okumak veya dinlenmek için yatak odanızda kendiniz için bir köşe yaratabilirsiniz. Yatak odanızı yanlızca uyumak için kullanmak istemiyorsanız kitap okumak amacıyla ve odanıza alacağınız bir sandalye ve ufak bir lamba ile bunu gerçekleştirebilirsiniz.

8 – Yatak odanızda kullanacağınız güzel bir tablo veya hoş bir akseuar ile odanızda odak noktası oluşturabilirsiniz böylelikle odanız yaşanır ve hoş bir ortama dönüşecektir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 6 Mayıs 2019 01:46
Sen sadece aynasin...
kosovalı hulya - avatarı
kosovalı hulya
VIP VIP Üye
16 Temmuz 2012       Mesaj #6
kosovalı hulya - avatarı
VIP VIP Üye
Karyola Modelleri
Yatak odasının merkezinde yatak bulunur. Dolayısıyla karyola yatak odasının en önemli mobilyasıdır. Karyolanızı seçerken yatak odanızın tarzını da belirlemiş olursunuz.

Klasik modele sahip olan bu karyola oldukça şık. Ancak yatak ucunun da kapalı olması kullanım alanını biraz daraltacağı için çok küçük yatak odalarında kullanılması doğru olmayabilir. Bu model daha spor kumaşlar seçilerek tam klasik havasından çıkarılıp daha modern bir havada da kullanılabilir.

Benim tarzım modern diyorsanız bu karyola modeli tam da size göre olacaktır. Gösterişten uzak ancak şık ve sade bir model.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 6 Mayıs 2019 01:46 Sebep: Aktif link.
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
8 Ekim 2012       Mesaj #7
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Küçük Yatak Odası Dekorasyonu
Yatak odası küçükse bazı fedakarlıklar yapmak gerekebilir. Dilediğiniz yatak odası takımını alıp odaya yerleştiremezsiniz. Daha az parça mobilya kullanmalı, odanın kalabalık ve boğucu görünmesini engellemelisiniz. Buradaki örneklerde küçük yatak odaları için sunulan çeşitli dekorasyon çözümlerini görebilirsiniz.

Evin hangi odası olursa olsun, eğer bir oda yeterince geniş değilse açık renkler kullanılarak daha ferah ve büyük gösterilebilir. Yatak odası mobilyanız koyu renk olsa bile duvar ve zeminde açık renkler kullanabilirsiniz. Beyaz, krem, bej, pastel mavi ya da uçuk yeşil tonları gibi açık renkler küçük yatak odası için uygun boya renkleri olabilir.

Küçük yatak odalarında gardırop için çözüm bulmak kolay olmayabilir. Yatağınızın karşı duvarını televizyon sehpasıyla harcamak yerine televizyon sehpasının da dahil olduğu bir dolap ünitesiyle değerlendirebilirsiniz. Soldaki resimde buna bir örnek görüyorsunuz. Bu boşluğu televizyon sehpası olarak değil de tuvalet masası olarak da değerlendirebilirsiniz.
Bir diğer çözüm de yatak başucunu değerlendirmek olabilir. Yatağınız zaten bu duvarı işgal etmiş olacağından, aynı duvarda raf ve dolap çözümlerini kullanmak size odada yer kazandırabilir.

Yatak odanız darsa ve eşya yerleştirmekte zorlanıyorsanız, kalıpların dışına çıkarak düşünmeye çalışın. Televizyonu tam karşınıza yerleştirmek ya da iki tane komodin kullanmak zorunda değilsiniz. Yatak satın alırken en büyük boyu değil, sığabileceğiniz minimum büyüklükteki yatağı almalısınız. Yatak odasında ayna asmak için gardırop kapağını ya da oda kapısının arkasını değerlendirebilirsiniz.

Küçük komodinler kullananlar yatak ucuna abajur koyamadıkları için üzülmesinler. Tavandan sarkıtacağınız lambalarla, abajur dekorasyonunu gölgede bırakacak bir görüntü elde edebilirsiniz. Solda bu uygulamanın güzel bir örneğini görebilirsiniz. Aydınlık odalar her zaman daha geniş görünür. İmkan varsa özellikle doğal ışığın içeri girmesine izin vermelisiniz. Bu şekilde sabahları daha kolay uyandığınızı görebilirsiniz.
Sağdaki fotoğrafta ise yatağın dayalı olduğu duvarın koyu ahşap bir dolap ünitesiyle nasıl da estetik biçimde değerlendirildiğini görebilirsiniz. Böyle bir uygulamada yatak biraz öne doğru gelecektir ama odanın geri kalanında daha az eşya kullanmaya olanak verdiğinden pratik bir düzenleme gibi görünüyor.
Küçük odalarda aksesuar kullanımını abartmamakta fayda var. Ayna, büyük bir resim, ilginç sarkıt lambalar ya da renkli yatak örtüleri gibi etrafı kalabalıklaştırmayacak ama odanıza kişilik katacak parçaları seçebilirsiniz. Çok sayıda ufak aksesuar yerine az sayıda büyük aksesuar kullanmanız daha iyi olur.
Son düzenleyen Safi; 6 Mayıs 2019 01:46
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

28 Mart 2012 / HerHangiBiri Moda
1 Haziran 2016 / _Yağmur_ Moda
20 Mart 2016 / ThinkerBeLL X-Sözlük
29 Ocak 2011 / _Yağmur_ Moda