Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Şubat 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
TÜRKİYE ÇEVRE KORUMA VE YEŞİLLENDİRME KURUMU

Değerli Çevre Dostu,


Hangi yaş ve meslek grubundan olursanız olunuz, biliyor musunuz ki günlük yaşantımız sırasında çoğu kez farkında olmadan, çeşitli kaynaklı çevre kirliliklerinden sağlığımız, yaşantımız ve hatta ulusal ekonomimiz zarar görmektedir. Özellikle kentlerdeki doğal güzellikler zarar görmekte, hızla yok olmakta, ayrıca artan nüfus, gelişen sanayi ve başkaca etkenlerle bu zararlar ve çöküntüler giderek yoğunlaşmaktadır. Böylece diyebiliriz ki kirlenmiş, çirkinleşmiş, çölleşmiş ve sağlıksız çevrelerde yaşamaya itilmekteyiz.


Çağımızın bu çok sinsi fakat büyük tehlikesi karşısında dünyanın her tarafında halk kitleleri eğitilmekte, bilinçlenen vatandaşlar tarafından gerekli önlemlerin alınması için eylemler ve baskılar yapılmaktadır. Fakat ülkemizde çeşitli kaynaklı hava, su deniz, toprak kirlilikleri ve doğa tahribatı, anayasaya ve yasal müeyyidelere, ilgili kuruluşların varlığına rağmen giderek çoğalmaktadır. Devletçe konuya gereği kadar sahip çıkılmadıkça, köklü çevre koruma eğitimi ve caydırıcı cezalandırma sistemleri uygulanmadıkça, bu konularda yerel yönetimler kendilerini seçmiş olan halk kitlelerine önem verip onlarla işbirliği yapmadıkça, çevre sorunlarına ciddi çözümler beklenmemelidir.


Ne yazık ki mevcut yasalar dahi çevre sorunlarının çözümü için yetersiz kalmaktayken özellikle ekonomik gelişme adına kaynak aramak için ilk akla gelen Anayasal güvence altındaki doğal ve kültürel değerler, yani ormanlar, sit alanları, kıyılar, sulak alanları koruyan kanunlarda değişiklik yapmak olmaktadır.

Gerçekleri ortaya koyduğumuz bu olumsuz tablo karşısında bütün çevre dostlarını, çevreye sahip çıkıp korumanın, kirletenlerle, bozanlarla mücadele etmenin bir anayasal görev olduğunu da hatırlatarak, Kurumumuzun çalışmalarına katılmaya davet ediyoruz.

Hazılayan: .................