Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
14 Şubat 2012       Mesaj #3
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Saç Ekimi Öncesi
Saç ekimi öncesi 7-10 gün içinde aspirin ya da içeriği aspirin türevi kan sulandırıcı, kan akışkanlığını arttırıcı etkisi olan ilaçları kullanmayın. Bu tip ilaçlar işlem sırasında açılan deliklerden durdurulması zor olan kanamaya neden olur.
Gelmeden önce başınızı şampuanla güzelce yıkayınız. Başınızın temiz olması, infeksiyon riskini azaltır. Gelirken jöle, briyantin gibi şekil verici ürünler sürmeyiniz.
Ekim işlemi sırasında lokal anestezi uygulanacağı için saç ekimi öncesi 3-4 saat süreyle hiçbir katı ve sıvı gıda almamanız gerekir.
Herhangi sebepten dolayı sürekli kullanıyor olduğunuz ilaç varsa, herhangi ilaca karşı alerjiniz varsa mutlaka bildirin.
Saç ekimi öncesi, sonradan ortaya çıkabilecek risk ve komplikasyonları önlemek için kalp, akciğer gibi hayati organlarınızı ilgilendiren, alerji gibi bağışıklık sisteminizi ilgilendiren, şeker hastalığı gibi yara iyileşmesini geçiktiren, ya da kanınızda pıhtılaşma bozukluğu gibi herhangi bir hastalığınız varsa mutlaka bildirin. Şeker hastaları için kan şeker seviyesini düzenleyen ilaçların düzenli kullanılarak kan şekeri seviyesinin normal seviyelerde kontrol altına alınmış olması gerekir. Diabet hastalarında kan şekeri seviyesinin normalden yüksek olması, hem yara iyileşmesini geçiktirir, hem de infeksiyon riskine zemin hazırlar. Aynı şekilde yüksek tansiyon hastalığınız varsa, tansiyonunuzun antihipertansif tedavi ile kontrol altında olması gerekir. Kan basıncının yüksek olması, işlem sırasında kanamayı arttırarak risk oluşturur, diğer taraftan uygulamayı zorlaştırır.
Genel sağlık durumunuzla ilgili her türlü bilgiyi herhangi endişe hissetmeden doktorunuzla paylaşın. Unutmayın ki, sağlığınız herşeyden daha önemlidir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 29 Eylül 2017 01:50
Sen sadece aynasin...