Arama


ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
15 Şubat 2012       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
1999 yılından beri dünyada 42 şehirde hayata geçirilen yaratıcılık yarışması Red Bull Yaratıcı Kutular sona erdi.
Gelen yüzlerce eserin içinden organizasyonun jüri üyeleri, Burçak Madran, Erdem Akan, Cem Dinlenmiş, Esen Karol, Gamze Saraçoğlu, Mehmet Turgut ve Mehmet Erkök tarafından seçilen 50 eserin sergilendiği ve ziyaretçiler tarafından oylandığı Red Bull Yaratıcı Kutular Sergisi, 21 Aralık 2011- 15 Ocak 2012 arasında santralistanbul'da gerçekleşti.
Serginin sona ermesiyle birlikte oylar açıklandı ve ödüller sahiplerini buldu. Binlerce kişi tarafından ziyaret edilen sergide 12.987'si sergi alanında, 7.969'u sanal sergide olmak üzere, toplamda 20.956 oy kullanıldı.

20111103 OFOO

Kadının özgürlüğünü temsil eden, bir erkeğin bir kadına duyduğu saygı, incelik ve hayranlıkla yaratılan, bir inci tanesi kadar güzel ve güçlü, aynı zamanda bir çiçek kadar narin ve kırılgan “Rexagirl” eseri sergi ziyaretçileri tarafından birinci seçildi. Yarışmaya Manisa’dan katılan eser sahibi İsmet Ekici eseri için “Rexagirl, kadına şiddete karşı mücadelemizde hepimize enerji ve destek getirecek” dedi.

Uçmayı ve özgürlüğü çağrıştıran kanat formuna maske şekliyle estetik bir bakış açısı getiren Esra Turan ise “Özgürlüğün Sureti” eseriyle jüri ödülünün sahibi oldu.



Sergi ziyaretçilerinin birinci seçtiği eserin sahibi İsveç Ice Hotel’de konaklama ve Buzdan Heykel Yapma Atölyesi’ne, jürinin birinci seçtiği eserin sahibi ise Milano Tasarım Haftası’na katılmaya hak kazandı.
Red Bull Yaratıcı Kutular’da yalnızca eser sahipleri değil oylama yapanlar da ödül kazanma şansı yakaladılar. Birinci olan esere verilen oylar ile Onur Süllüoğlu, Özkan Çırak ve Hande Yanar da Apple iPad 2 3G-WiFi 64GB kazandı.


Kaynak: Red Bull Sanatlandırdı - Red Bull Yaratıcı Kutular

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!