Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
26 Şubat 2012       Mesaj #66
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Benim hedeflerimden biri de mimar olmak, çizimlerim çok iyi ve birçok kişi beğeniyor. Yaratıcı bir kişilğim olduğunu da düşünüyorum, kendi tasarımlarımı çizip bunları gerçekleştiriyorum ama matematik yönüm zayıf sizce bu bir engel mi?

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bende 8.sınıf öğrencisiyim puanlarım normal anadolu öğretmen liselerini tutuyor ama ben iç mimarlık istiyorum resmim çokta güzel deil yani resim yeteneğim pek yok.ne yapmalıyım sizce anadolu öğretmen lisesinemi gitmeliyim yoksa güzel sanatlar lisesinemi?lütfen ßeni aydınlatırmısınız...

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba ben ilkokul 7'ye gidiyorum.mimarlığı ciddi olarak düşünüyorum.bilgisayarı çok iyi kullanıyorum.üç boyutlu resimler herkesten güzel çiziyorum(herşeyin üç boyutlu resmini çizebiliyom)yaratıcı bir kişiyim.geometri ve oran-orantı konusunda çok iyiyim.masabaşı olan işleri pek sevmiyorum.mimarlığın parası hiç umrumda değil.notlarım çok iyi.sizce ben mimar olabilirmiyim

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

6. sınıfa gidiyorum . mimar olmak istiyorum . fenim iyi. mimar maaşları ne kadar? teşekkürler şimdiden. mimar olmak için elimden geleni yapıyorum. mimare olmak istiyorum.


Fen derslerinizi geliştirin, fen puanıyla girilen bir bölümdür. Bayanlar öğrenci sayısının yaklaşık yarısıdır.
Masa başında proje çizmek, şantiyede proje takibi yapmak başta olmak üzere pek çok alanda mimara ihtiyaç vardır. Fakültede okurken kendinizi mimarlıkta kullanılan bilgisayar programları, malzeme bilgisi, mimarlık tarihi, yapı statiği alanlarında yeterince geliştirirseniz, yeteneğinizi kağıda dökebilirseniz, araştırmacı bir kişiliğiniz varsa başarılı olursunuz.

Alttaki mesajı ve verdiğim linkleri mutlaka inceleyiniz.


Mimarlık mesleğinden bahsediyorsunuz. Yüksek sayısal puanla 4 yıllık bir emekten sonra elde edilen bu tür mesleklerde çalışılan kuruma, mimarın bilgi birikimine, donanımına, mezun olduğu üniversiteye ve mimarın kabul ettiği çalışma koşullarına göre alınan ücret ya da kazanılan bedel değişir. İmza yetkisi olan bir meslek olduğu için ve minumum imza bedelinin bile maaşla ölçülemeyecek kadar olduğu düşünülürse söylenen rakamları hiç önemsememenizi öneririm.

Tasarım yeteneğiniz, ek bilgi ve sunum beceriniz de konumunuzu yükselterek kazancınızı artıracaktır. Maaşlı devlet kurumlarında yeni mezun bir mimar yeni mezun 4 yıllık akademik eğitimlilerle aynı ücreti alırken, özel kurumlarda, kendi açabileceği proje bürolarında kazancın sınırı, mimarın özellikleriyle sınırlıdır.

Bence merak edip sormanız gereken maaş değildir. Sadece masabaşı bir meslek olmadığını ve şehir içi ve dışı yolculukların da yapılacağını, şantiyenin saati olmadığını, projeciliğin yarışmalara katılma vb. aşamalarını da düşünürseniz ve hayat standardı yüksek meslekler arasında olup, kendi ofisiniz olduğunda ona uygun vergi ödeyeceğinizi de bilmelisiniz.

Mimar olmak için nasıl bir eğitim almanız gerektiğini ve hangi ek özellikler,yetenek ve bilgi birikimi olması gerektiğini sorun.

Eğer bin lira maaşla çalışmayı hedefliyorsanız mimar değil memur olursunuz, hedef yüksek olursa da donanımlı,görgü ve bilgi olarak en üst seviyede kendinizi geliştirmeyi hedefleyin. O zaman maaşınızın ortalama hayat standardını aşacağını bilin.

Daha fazla bilgi için tıklayın:

Mimar olmak için nasıl bir eğitimden geçmek gerekiyor?

Mimarlık

İç Mimar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.