Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
10:05, 4 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Çarşamba, 10 Aralık 2025 - 10:09
Arama
MaviKaranlık Forum
Tahinli Çörek Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_VICTORY_
VIP
Silent storM
29 Şubat 2012
Mesaj
#1
VIP
Silent storM
Tahinli Çörek
Hamur Malzemeleri:
3 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kibrit kutusu kadar tereyağ (oda sıcaklığında)
Yarım paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç Malzeme:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
Biraz sıvıyağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Ceviz,susam
Hamur malzemelerini bir kapta yoğurup 10 dk kadar bekleyelim.( Hamur kulak memesi kıvamında olacak .Un oranı az gelirse ekleme yapılabilir)Hamur 15 yada daha küçük istenirse 20 ye bölün . Bezeleri yuvarlayalım. Diğer tarafta iç malzemeyi karıştıralım. Karışım sürülebilecek kıvamda olsun. Katı olursa sıvıyağ ekleyebiliriz. Yuvarladığımız bezeleri unla yemek tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerlerine eşit miktarda tahinli karışımızı sürelim. Rulo yapalım Rulo olarak biraz bekletelim. Sonra düz bir zemin üzerinde uzatabildiğimiz kadar uzatalım(.Ne kadar uzatırsak o kadar tel tel olur) Kendi etrafında gül böreği yapar gibi dolayalım. Bütün bezeler için aynı işlemi uygulayalım. Az yağlanmış tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürelim . Son olarak da susam ve dövülmüş cevizi serpiştirelim. 150 derece sıcak fırında pişirelim. Afiyet olsun...
kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...
Cevapla
Kapat
Saat: 10:09
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...