
Tahinli Çörek
Sponsorlu Bağlantılar
Hamur Malzemeleri:
3 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kibrit kutusu kadar tereyağ (oda sıcaklığında)
Yarım paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
İç Malzeme:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
Biraz sıvıyağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Ceviz,susam
Hamur malzemelerini bir kapta yoğurup 10 dk kadar bekleyelim.( Hamur kulak memesi kıvamında olacak .Un oranı az gelirse ekleme yapılabilir)Hamur 15 yada daha küçük istenirse 20 ye bölün . Bezeleri yuvarlayalım. Diğer tarafta iç malzemeyi karıştıralım. Karışım sürülebilecek kıvamda olsun. Katı olursa sıvıyağ ekleyebiliriz. Yuvarladığımız bezeleri unla yemek tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerlerine eşit miktarda tahinli karışımızı sürelim. Rulo yapalım Rulo olarak biraz bekletelim. Sonra düz bir zemin üzerinde uzatabildiğimiz kadar uzatalım(.Ne kadar uzatırsak o kadar tel tel olur) Kendi etrafında gül böreği yapar gibi dolayalım. Bütün bezeler için aynı işlemi uygulayalım. Az yağlanmış tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürelim . Son olarak da susam ve dövülmüş cevizi serpiştirelim. 150 derece sıcak fırında pişirelim. Afiyet olsun...
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...