Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
6 Mart 2012       Mesaj #5
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Erkeklerin Ayrılırken Söyledikleri Yalanlar

"Zamana ihtiyacım var"

Bunu söyleyen erkek, ayrılmak isteyip istemediğinden tam olarak emin değildir. Bir yandan sizi kaybetmek istemezken, diğer yandan dışarıda akan hayatı merak ettiğinden içi içini yemektedir. Erkek arkadaşları yeni kızlarla tanışırken, o kendisini tüm heyecandan uzak hisseder ve bu da onu rahatsız eder. Arkadaşlarını kıskanmaya devam edeceğine, onlara katılmaya karar verir ve bu bahaneyi öne sürer.

Veya daha kötü bir senaryo da şu şekilde olur: Sizden gizli gizli görüştüğü biri daha vardır ve artık o daha ağır basmaya başlamıştır. Bunu size direkt olarak söyleyip sizi kırmaktansa, bu yalana sığınmayı tercih eder. Bazı kadınlar bu bahaneyi duyduktan sonra da, ilişkilerinin düzeleceğini ümit edip ilişkiyi bitirmeye yanaşmaz. Böyle bir durumda, ayrılmak isteyen ama bunu söyleyemeyen erkek onu bir süre daha aramaya devam eder. Aramalar başlarda haftada iki veya üç kez gerçekleşirken, giderek seyrekleşir. Ve sonunda tamamen aramayı keser. Hatta kendisine açılan telefonları yanıtlamaz ya da saatler sonra geri döner. Her şeyin bittiğini bir türlü kabullenemeyen kadın çok üstüne gelirse de "Çok düşündüm ama maalesef yapamayacağım" diyerek işin içinden sıyrılır.


"Sorun sende değil, bende"
Bu klişe cümle, artık esprilere ve fıkralara konu olsa da, erkeklerin en sevdiği bahanelerden biri. Belki de ayrıldıktan sonra üzüntüden kendisini yerden yere vuracak olan kız arkadaşlarını üzüntüden kurtarmak için karşılarındakine içten içe birçok mesaj yollarlar. Ne kadar zamandır çıkıyor olsalar da, bir süredir hiçbir şey hissetmedikleri kadından ayrılmak için bir türlü bahane bulamazlar. Aslında o ilişki artık onlar için çekilmez hale gelmiştir. Ayrılmak istediklerini söylediklerinde büyük bir çıngar kopmasından korktuklarından suçu üstlenmeye razı olurlar. Ama belki de asıl suçlu kadındır. Çünkü dayanılmaz kaprisleriyle ilişkiyi sona yaklaştırmıştır.

"Ben senin için yeterince iyi değilim"
Bunu söyleyen bir erkek, karşısındaki kadının ona deli gibi aşık olduğundan emindir. Sevgilisinin hislerinden böylesine emin olan bazı erkekler, bu durumdan ürküp hemen kaçmak isterler. Çünkü ilişki heyecanını, kadın da gizemini kaybetmiş ve artık başka denizlere yelken açmanın zamanı gelmiştir.

"Ben, seni senin beni sevdiğin kadar sevmiyorum" diyemeyeceklerinden, bu yönteme başvururlar. Belki zamanla onlar da aynı şiddette hisler beslemeye başlayabileceklerini düşünürler ama diğer yandan ağır basan 'her çiçeğe konma' isteği akıllarını çeler.

"Ailevi sorunlarım var"
Gayet mutlu bir aile yaşantısı olsa da böyle bir bahaneye itiraz edemeyeceğinizden, hatta saygı duyacağınızdan emindir. Aile içinde yaşanan sorunlar zamanla halledilebileceğinden, size istediği zaman geri dönebilecek yüzü olduğunu düşünür.

Ayrılma isteğini kadının şu şekilde düşüneceğine inanır: Ailesine bu derece bağlı bir erkek, sırf bu yüzden ayrılmak istiyorsa, aile yaşantısına gerçekten çok önem veriyor demektir. İleride evliliğinde bir sorun olursa, her şeyi boşverip sorunu giderme yolunda elinden geleni yapacaktır. Ama gerçekte erkek ilişkiden sıkılmıştır ve aklına bundan iyi bir bahane gelmemektedir.

Veya gerçekten ailesiyle ilgili sorunları vardır. Ama bu durumda sorunların kaynağı belki de sizsinizdir. Annesi veya babası sizi onaylamadığından, oğullarına sizden ayrılmasını söylemiş olabilir. Eğer o da bir anne kuzusuysa veya ailesinden gelen paraya muhtaçsa, onların sözünden dışarı çıkmak istemez ve ne yapıp edip sizden ayrılır.

"İlişkimizde heyecan kalmadı"
Bunu diyen erkek, yeni heyecanlar peşindedir. Mümkünse, her gece başka bir kadınla birlikte olmak istediğinden, önünün açılmasını ister. Bu durumda önündeki tek engel olduğunuzdan da size kapıyı gösterir. Siz "Onun ilk günlerdeki heyecanını nasıl canlandırabilirim" diye düşünüp yeni bir saç şekli, yeni kıyafetler veya spor salonuna üyelik gibi şeylere başvurmak isteyebilirsiniz. Ama boşu boşuna kendinizi yormayın çünkü o çoktan kendine yeni Facebook arkadaşları edinmiştir.

"İşlerimi yoluna koymalıyım"
Sizinle çok güzel zaman geçiriyor olsa da aklı sizden önceki sevgilisindedir. Ona olan hislerinin tam olarak bitip bitmediğinden emin olmadığından son bir kez hislerini tartmak ister. Sizi de aldatmak istemediğinden, bu yola başvurur. Siz ise, bu ayrılma sebebinin ardından ümitlerinizi kaybetmediğinizden onu beklemeye devam edersiniz. Çünkü sevgilinizin işlerini yoluna koyduktan sonra size döneceğinden eminsinizdir. Aslında tam da onun istediği şeyi yaparsınız çünkü eğer eski sevgilisiyle işler istediği gibi gitmezse, gönül rahatlığıyla size dönebilecektir. Eğer her şey istediği gibi giderse, o zaman size kesin bir dille bu ilişkinin bittiğini söyleyebilir.

"Psikolojik sorunlarım var"
Tıpkı bir suçlunun cezasını hafifletmek için deli taklidi yapması gibi, erkekler de bazen bu bahaneye sığınırlar. Aslında hiçbir sorunları yoktur ama belki de ondan korkup uzaklaşmak isteyeceğinizi düşündüklerinden böyle söylerler. Hatta bunu dile getirmeden önce dengesiz hareketler sergileyip, bahanelerine kanıt yaratmayı amaçlarlar. Siz de bir deliyle uğraşmak istemeyeceğinizden, ayrılmak isteğine itiraz etmezsiniz!
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...