Arama

woltka1001 - avatarı
woltka1001
Ziyaretçi
11 Mart 2012       Mesaj #6
woltka1001 - avatarı
Ziyaretçi
Atkuyruğu tarlalarda,yol kenarlarında,demiryollarında yetişir. Kil açısından zengin topraklarda yetişenleri şifalı özelliği en fazla olanlardır.
Yetiştiği yere göre %3 ila % 16 arasında değişen,kendisini değerli kılan silisik asit içerir.
Kimyasal gübrelerle beslenmiş topraklarda yetişenler kullanılmamalıdır.
Orman atkuyruğu denilen (Equisetum sylvaticum) ,orman kenarlarında yetişen cinsi de şifalı özelliklere sahiptir.
Şifalı bitkilerle tedavide oldukça tanınan atkuyruğu ,kan akışını düzenleyici etkisi,böbreklerdeki ve mesane sorunlarındaki başarısı ile tanınır.
Fakat zamanla değeri unutulmuştur. Meşhur herbalist Abbe Kneipp tarafından tekrar itibarını kazanmıştır.0,bitkinin kanamalarda, mesane ve böbrek rahatsızlıklarında,kum ve taşlarda benzersiz ve yeri doldurulamaz olduğunu söyler.
Kapanmayan yaralar,kanser benzeri tümörler ve bacak ülserinde paha biçilemezdir.
Kötü olan herşeyi temizler ve def eder.
Sık sık nemli ,sıcak bitki, nemli bezlerin arasına konularak hasta bölgeye uygulanır.
Abbe Kuenzle der ki "belli bir yaştan sonra her insan yıl boyunca her gün bir bardak atkuyruğu çayı içmeli böylece romatizma kaynaklı ağrılar,gut ve sinirsel rahatsızlıklar kaybolur ve sağlıklı bir yaşlılık geçirilir".
86 yaşında bir adamın atkuyruğu buhar banyoları sayesinde kendisine büyük acılar çektiren taşlardan kurtulduğunu ve uzun süre yaşadığını söyler.
Ayrıca atkuyruğu çay olarak içilirse en güçlü kanama ve kan kusmalarını kısa zamanda neredeyse hemen durdurur.Ağrılı mesane nezlesinde ve kramp gibi ağrılarda eğer hasta bornoz giyip atkuruğu buhar banyosunda 10 dakika durup buharın mesaneye gitmesini sağlarsa atkuyruğu kaynama suyu gibi bir ilaç yoktur.Bir kaç kere tekrarlayın kısa sürede rahatlarsınız.
Aniden ağrılı idrar sorunu yaşayan yaşlı insanlar eğer atkuyruğu buhar banyosu alırlarsa bir doktorun sonda kullanmasından daha fazla fayda göreceklerdir.
Böbrek ve mesanedeki kum ve taşlar için sıcak atkuyruğu oturma banyoları alınır ve aynı zamanda ılık atkuyruğu çayı yudumlanır,idrar biraz tutulur ve daha sonra kolayca boşaltılır. Bu şekilde taşlar düşecektir.Bunu doğrulayan mektuplar aldım.Bu tedaviyle böbrek taşları ağrısız olarak düşer.
Diğer diüretik tedaviler başarızılığa uğrarken atkuyruğu işe yarar mesela kalp zarında su toplanması(perikardiyal effüzyon),akciğer zarında su toplanması(plorezi) veya böbrek sorunlarında.
Böbrekler ve mesane için dahili ve harici olarak harika bir ilaçtır.Böbrek içi iltihabında(piyelit) sadece banyosu çok işe yarar.
Banyo için dere kenarlarında ve bataklıklarda yetişen parmak kalınlığında sapları olan büyük veye dere atkuyruğu(equisetum maximum)kulanılır.
Bir tanıdığım piyelit hastalığı nedeniyle haftalardır hastanede bulunuyordu.
Umut görünmediği için bana bir mektup yazdı.
Ona atkuyruğu oturma banyosu tavsiye ettim.Bir kaç gün sonra başka bir mektup aldım:"hayatımı kurtardın,hastaneden çıktım,evdeyim.Oturma banyoları bütün sorunları def etti ve bana yepyeni bir sağlık verdi".