Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
08:40, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 12 Mayıs 2024 - 08:40
Arama
MaviKaranlık Forum
İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_VICTORY_
VIP
Silent storM
24 Mart 2012
Mesaj
#1
VIP
Silent storM
Malzemeler
6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
1 çay badağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti
Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı granül kahve
4 çorba kaşığı şeker
Üzeri için:
Hindistan cevizi, tarçın ve kakao
İncirli Tatlı Yapılışı
Öncelikle kek malzemelerinden başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp, küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim. Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.
Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak. Kek fırından çıktığında 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
Bir kaba su, granül kahve ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dakika çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dakika sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
3-4 saat, hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğimiz tatlımız servise hazırdır. Afiyet Olsun..
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...
Cevapla
Kapat
Saat: 08:40
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...