Arama

İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi

Güncelleme: 17 Temmuz 2012 Gösterim: 6.181 Cevap: 1
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
24 Mart 2012       Mesaj #1
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
İncirli Muhallebili Tatlı Tarifi

Malzemeler
Sponsorlu Bağlantılar
6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
1 çay badağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti

Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı granül kahve
4 çorba kaşığı şeker

Üzeri için:
Hindistan cevizi, tarçın ve kakao

İncirli Tatlı Yapılışı
Öncelikle kek malzemelerinden başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp, küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim. Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.

Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak. Kek fırından çıktığında 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.

Bir kaba su, granül kahve ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dakika çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dakika sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.

3-4 saat, hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğimiz tatlımız servise hazırdır. Afiyet Olsun..

Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...
büşra_sarah - avatarı
büşra_sarah
Ziyaretçi
17 Temmuz 2012       Mesaj #2
büşra_sarah - avatarı
Ziyaretçi
yemekkitabi incir


Sponsorlu Bağlantılar
İNCİRLİ TATLI

Malzemeler:
Kek:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
Yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
İnmeye yakın 50gr tereyağı
Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3–4 dakika havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın. Buzdolabında bekleterek servise hazır edilir

Benzer Konular

20 Temmuz 2012 / Misafir Taslak Konular
27 Mayıs 2013 / _VICTORY_ Sağlıklı Yaşam
25 Şubat 2010 / Misafir Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
18 Şubat 2012 / Efulim Taslak Konular