Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
3 Nisan 2012       Mesaj #5
Avatarı yok
Yasaklı
6,6 Ton İkmal Malzemesi UUİ'de

İtalyan fizikçi Edoardo Amaldi'nin isminin verildiği, ATV-3 (automated transfer vechile) kargo gemisi Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) kenetlendi.

Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) yapılan açıklamada, 6,6 ton gıda ve malzeme taşıyan geminin otomatik manevrayla istasyona sorunsuz kenetlendiği bildirildi.

UUİ'nin 6 kişilik mürettebatı, kontrollerin ardından 4 ton yakıt, 285 litre su, 100 kilo oksijen, gıda, malzeme ve araç gereçleri istasyona alacak. Kargo gemisi astronotlara ailelerinden mektup ve paketler de götürdü.

20 tonluk ATV-3, Güney Amerika'daki Fransız Guyanası'ndan taşıyıcı Ariane 5 tipi füzeyle uzaya fırlatılmış, kargo gemisi 260 kilometre irtifada füzeden ayrılarak yoluna devam etmişti. UUİ'ye 250 metre mesafede lazer yönetim ve video ölçüm sistemini devreye sokan ATV-3, UUİ'nin Zevda modülüyle kenetlendi.

Uzay istasyonunda 12 yıldır dönüşümlü olarak astronotlar görev yapıyor. Şu anki mürettebat Rus Oleg Kononenko, Anton Şkaplerov ve Anatoli Ivanişin, Amerikalı Dan Burbank ve Don Pettit ile Hollandalı Andre Kuipers'den oluşuyor.


Kaynak : Margiana / AA (29 Mart 2012,09:03)