Arama

İzel Çeliköz - Tek Mesaj #1

KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
15 Ekim 2006       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
İzel , (29 Nisan 1969 - ....)
Tam adi Izel Çeliköz olan sanatçi, 29 Nisan 1969da ögretmen bir ailenin çocugu olarak Yalovada dünyaya geldi.

Birincilikle girdigi ITÜ Devlet Konservatuari, Türk Müzigi bölümünde kemençe egitimi aldi ve 1993 yilinda mezun oldu. Ögrenciligi sirasinda 1991de, Italyada düzenlenen Eurovision Sarki Yarismasina Türkiye adina katildi.

Ögrenimi sirasinda para kazanmak için Maksim Gazinolarinda kemençe çalip, önemli assolistlere vokalistlik yapmaya basladi. Daha sonra da Çelik ile beraber barlarda ve kabarelerde programlar yapti.

Izel, müzikseverler tarafindan asil Türk pop müzigini patlama zamanlarina denk gelen, Ercan Saatçi ve Çelik Erisçi ile kurduklari Izel-Çelik-Ercan grubu ile tanindi. Üçlünün 1991de çikardigi Özledim albümü, o yilin en çok satan çalismasi oldu. Daha sonra grup, Çelikin ayrilmasiyla ikili olarak kaldi ve Izel amp; Ercan adiyla yayinladigi Iste Yenidenle yoluna devam etti. Izel, 1993 senesinde Kusadasi Altin Güvercin Müzik Yarismasinda birinci oldu. Iki yil sonra da 1995de ilk albümü Adaki çikardi. Albümdeki Hasretim adli parça neredeyse o yilin sarkisi oldu. MGD tarafindan Yilin En Iyi Kadin Pop Sanatçisi ödülü ile beraber Hürriyet Altin Kelebek Ödülünü yine En iyi kadin sarkici sifati ile aldi.

Sanatçi, 1997 yilinda Mustafa Sandalin müzik direktörlügünü yaptigi Emanet isimli albümüyle yeniden gündeme geldi. Albümdeki özellikle sözü ve müzigi Çelike ait Kizimiz Olacakti adli parça ve Izelin güzel yorumu çok genis bir kitlenin begenisini topladi. 1999da çikan, içindeki Yok Yere adli parçayla uzun süre konusulan albümler arasinda kalan Bir Küçük Ask ise 2000 yilinda remixlenip Izelin diger hit sarkilari da eklenek yeniden yayinlandi. Izel, o yil yine En iyi kadin sarkici ödülünün sahibi oldu.

Türkiyenin en iyi kadin yorumculardan biri olarak kabul edilen Izelin, Bebek adli albümü, 15 Haziran 2001de çikti hayranlarinin karsisina. 10 parçadan olusan Izelin bu albümündeki tüm sarkilarda Altan Çetin imzasi yer aldi. Sanatçi, Bebek adli albümünden iki yil sonra da, 2003 yilinin yaz aylarinda SAK adli albümünü piyasaya sürdü.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 26 Şubat 2017 13:50
Gerçekçi ol imkansızı iste...