Arama


Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
16 Nisan 2012       Mesaj #50
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Atatürk'ün vatandaşlık görevlerine verdiği önem nedir?

Atatürk, temel hak ve hürriyetler gibi vatandaşlık görevlerine de büyük bir önem vermiştir. Cumhuriyet yönetimi, vatandaşlık görevlerimizi yeniden düzenlemiş ve aşık bir biçimde sınırlarını çizmiştir. Bugün, ülkemizde bütün vatandaşlarımızın kanunlarla korunmuş hakları ve hürriyetleri vardır. Beraberinde vatandaşların devlete karşı görev ve sorumlulukları da yer alır. Anayasamızda bunlar tek tek belirlenmiş ve güvence altına alınmıştır. Vatandaşlar, bu haklarını ve hürriyetlerini, sorumluluk bilinciyle kimseye zarar vermeden kullanırlar. Vatandaşlık görevlerini üstün vazife anlayışı içerisinde yerine getirirler.

Anayasamızın 5. maddesinde devletin temel amaç ve görevleri açıkça belirtilmiştir. Devletin en temel amacı; ulusumuzun bütünlüğünü, cumhuriyeti ve demokrasiyi korumaktır. Temel hakların ve hürriyetlerin korunmasına en önemli görev devlete düşmektedir. Atatürk'e göre devletin temel amacı; ''Memleket içinde güvenliği ve adaleti sağlamak ve devam ettirmektir.'' Böylece vatandaşların her çeşit özgürlüğü güven altında bulundurulmuş olacaktır.

Tüm bunların karşılığında ise askerlik yapmak, vergi vermek, seçme ve seçilme ödevimizi yerine getirmek, yasalara saygılı davranmak bizim temel vatandaşlık görevlerimizdir. Hepimiz bu görevleri severek ve isteyerek yerine getirmeliyiz.
Atatürk, vatandaşlık görevlerine büyük önem vermiştir. Cumhuriyet yönetimiyle yeniden düzenlenen bu görevleri, hepimiz isteyerek yapmalıyız.
theMira