Arama


ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
9 Mayıs 2012       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Final Fantasy VII oyun karakteri Jenova, Jenova kimdir, özellikleri nelerdir?

Jenova

Ad:  Jenova%27s_casing-AC.jpg
Gösterim: 695
Boyut:  40.5 KB

Shinra'nın ünlü bilimadamı Profesor Gast, Kuzey Kıtası'nda, 2000 yıllık bir buz katmanının altında, neredeyse hiç hasar görmemiş bir organizma bulur. Bu organizmayı bir Cetra olarak sınıflandırır ve ona Jenova adını verir. Bu keşif, Final Fantasy VII'nin geçtiği yıl olan 2007'den yaklaşık 30 sene önce gerçekleşir. Shinra bu keşfi büyük bir sevinçle karşılar, çünkü Vaadedilmiş Topraklar (The Promised Land) efsanesine göre yalnızca Cetralar bu toprakları bulabilir.
Jenova'nın kökeni uzayın derinliklerinde bir yerdedir, nereden geldiği bilinmez. Zeki bir yaşam formu olarak bahsedilir, ancak zekası insana benzemez. İçgüdüleriyle hareket eder. Bir gezegene yerleşip bütün yaşam enerjisini bitirene kadar burada yaşar, daha sonra yeni bir kurban arar. Bir nevi parazit yaşamaya mahkumdur. Bu yaratık Cetraların sonunu getirmiştir.

Zeki bir yaşam formu denmesinin sebebi ilüzyon, şekil değiştirme gibi özelliklere sahip olmasıdır. Cetraları bu sayede kandırmıştır. Şekil değiştirme yeteneğini oyunun büyük bir bölümünde de görüyoruz.Ayrıca Jenova'nın yeniden birleşme (reunion) iradesi inanılmaz derecededir. Birbirinden ayrı düşmüş parçaları, hücreleri birleşmek için can atarlar. Bu da ona, parçalansa bile hücrelerini bir araya toplayıp tekrar bir bütün olma imkanı sağlar. Tıpkı Jenova Project kapsamında Jenova hücreleri verilmiş Sephiroth klonlarının, onun izini sürmeleri gibi. Yani bünyesinde Jenova hücresi taşıyan her canlı birbiriyle bağlantılıdır.

Ad:  558828-ffviiac_jenova_super.jpg
Gösterim: 583
Boyut:  20.4 KB

Sephiroth'un bu noktadaki rolü ise biraz farklıdır. Sephiroth'un çok güçlü olan iradesi, asıl olarak Jenova'nın yetenekleri olan ilüzyon, şekil değiştirme ve birleşme özellikleri üzerinde tam hakimiyet sağlamıştır. Bu yüzden Jenova hücresi taşıyan başkalarını kendine çağırabilir, onlara yapmak istemediği şeyleri yaptırabilir. Cloud Strife da Sephiroth'a uzun bir süre bu şekilde boyun eğmiştir.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen nötrino; 29 Haziran 2013 16:23
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!