Arama

Jenova - Final Fantasy VII

Güncelleme: 29 Haziran 2013 Gösterim: 2.772 Cevap: 1
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
9 Mayıs 2012       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Final Fantasy VII oyun karakteri Jenova, Jenova kimdir, özellikleri nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Jenova

Ad:  Jenova%27s_casing-AC.jpg
Gösterim: 693
Boyut:  40.5 KB

Shinra'nın ünlü bilimadamı Profesor Gast, Kuzey Kıtası'nda, 2000 yıllık bir buz katmanının altında, neredeyse hiç hasar görmemiş bir organizma bulur. Bu organizmayı bir Cetra olarak sınıflandırır ve ona Jenova adını verir. Bu keşif, Final Fantasy VII'nin geçtiği yıl olan 2007'den yaklaşık 30 sene önce gerçekleşir. Shinra bu keşfi büyük bir sevinçle karşılar, çünkü Vaadedilmiş Topraklar (The Promised Land) efsanesine göre yalnızca Cetralar bu toprakları bulabilir.
Jenova'nın kökeni uzayın derinliklerinde bir yerdedir, nereden geldiği bilinmez. Zeki bir yaşam formu olarak bahsedilir, ancak zekası insana benzemez. İçgüdüleriyle hareket eder. Bir gezegene yerleşip bütün yaşam enerjisini bitirene kadar burada yaşar, daha sonra yeni bir kurban arar. Bir nevi parazit yaşamaya mahkumdur. Bu yaratık Cetraların sonunu getirmiştir.

Zeki bir yaşam formu denmesinin sebebi ilüzyon, şekil değiştirme gibi özelliklere sahip olmasıdır. Cetraları bu sayede kandırmıştır. Şekil değiştirme yeteneğini oyunun büyük bir bölümünde de görüyoruz.Ayrıca Jenova'nın yeniden birleşme (reunion) iradesi inanılmaz derecededir. Birbirinden ayrı düşmüş parçaları, hücreleri birleşmek için can atarlar. Bu da ona, parçalansa bile hücrelerini bir araya toplayıp tekrar bir bütün olma imkanı sağlar. Tıpkı Jenova Project kapsamında Jenova hücreleri verilmiş Sephiroth klonlarının, onun izini sürmeleri gibi. Yani bünyesinde Jenova hücresi taşıyan her canlı birbiriyle bağlantılıdır.

Ad:  558828-ffviiac_jenova_super.jpg
Gösterim: 576
Boyut:  20.4 KB

Sephiroth'un bu noktadaki rolü ise biraz farklıdır. Sephiroth'un çok güçlü olan iradesi, asıl olarak Jenova'nın yetenekleri olan ilüzyon, şekil değiştirme ve birleşme özellikleri üzerinde tam hakimiyet sağlamıştır. Bu yüzden Jenova hücresi taşıyan başkalarını kendine çağırabilir, onlara yapmak istemediği şeyleri yaptırabilir. Cloud Strife da Sephiroth'a uzun bir süre bu şekilde boyun eğmiştir.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen nötrino; 29 Haziran 2013 16:23
Biyografi Konusu: Jenova - Final Fantasy VII nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
9 Mayıs 2012       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Jenova Project (Jenova Projesi)
Cetra'nın sonunun gelmesine vesile olmuş Jenova’nın, yıllar sonra bir kayanın içinde bulunup, bir Ancient sanılması ile hayata geçirilen proje. Projenin en büyük eseri kuşkusuz Sephiroth'tur.Jenova Projesi, Final Fantasy VII'nin senaryosunun iskeletini oluşturan olaydır. Burada anlatılanlar Final Fantasy VII'den önce gerçekleşmiş, oyun süresince öğrendiğimiz gerçeklerdir. Aynı zamanda kronolojik olarak Final Fantasy VII'den birkaç sene önce geçen Final Fantasy VII crisis core da burada anlatılan birçok olaya ışık tutar.
Sponsorlu Bağlantılar

Shinra'nın ünlü bilim adamı Profesör Gast, Kuzey Kıtası’nda, 2000 yıllık bir buz katmanının altında, neredeyse hiç hasar görmemiş bir organizma bulur. Bu organizmayı bir Cetra olarak sınıflandırır ve ona Jenova adını verir. Bu keşif Final Fantasy VII'nin geçtiği yıl olan 2007'den yaklaşık 30 sene önce gerçekleşir. Shinra bu keşfi büyük bir sevinçle karşılar çünkü Vaadedilmiş Topraklar (The Promised Land) Efsanesi’ne göre yalnızca Cetralar bu toprakları bulabilir.

Böylece Shinra, Jenova Projesi’ni hayata geçirir. Bu projenin amacı, Jenova hücreleri sayesinde yeni bir Cetra oluşturmak ve arayışı içinde oldukları toprakları bulabilmektir. Projenin yöneticisi Profesör Gast olarak belirlenir ve ona yardımcı olarak Profesör Hojo ve karısı Lukratia Crescent atanır. Projenin gerçekleştirileceği yer olarak ise Nibelheim'da bir villa seçilir. Buranın seçilmesinin sebeplerinin başında, Nibelheim'a daha yeni bir Mako Reaktörü yapılmış olmasıdır. The Turks üyesi Vincent Valentine de projeye bodyguard olarak atanır.

Birkaç sene boyunca projenin nasıl bir yol izlediği hakkında tam bir bilgi mevcut değildir. Ancak kesin olan, bir zaman sonra Lukratia, Hojo'dan hamile kalır ve çocuğunun Jenova Projesi için kullanılmasına razı olur. Sephiroth, Hojo ve Lukratia'nın çocuğudur ve çok farklı bir yönteme maruz bırakılır. Anne karnındayken embriyoya Jenova hücreleri enjekte edilir.Daha sonra doğum gerçekleşir ve çocuğa Sephiroth ismi verilir. Llukratia çocuğu doğururken ölür. Sephiroth bilim adamlarının beklediği sıra dışı yetenekleri göstermez. Bu sebeple proje iptal edilir ve Jenova Nibelheim'daki Mako Reaktörü’ne kapatılır. Genç Sephiroth büyüdükçe büyük bir zekâ ve güçlü bir irade göstermeye başlar.

Profesör Gast yaptıklarından dolayı pişmanlık duyarak, bir süre sonra Shinra'nın araştırma bölümünden ayrılma kararı alır. Gast gezegenin yaşamına ve Cetralara ilgi duyduğundan dolayı, gezegen hakkında daha çok şey öğrenmek için araştırma gezileri yapar ve önce Cosmo Canyon'dan başlar. Bu gezisi sırasında bir süre sonra yolu Kuzey Kıtası’nda küçük bir köy olan Icicle Inn'e düşer. Burada şans eseri, Cetraların yaşayan son temsilcisi Iphalna ile tanışır. İkili birbirlerine âşık olur ve evlenirler. Profesör Gast karısından Cetraların tarihi hakkında çok şey öğrenir, Cetraların yok olmasına sebep olan "gökten gelen felaket" hakkında öğrendikleri ise onu şoka uğratır. Cetra soyunu kurutan bu yaratık, Jenova'dan başkası değildir. Gast Jenova Projesi ile nasıl bir şey oluşturduğunun farkına varır.

Gast'tan sonra Shinra'nın en iyi bilim adamı olmak için can atan Profesör Hojo, Jenova ve Mako hakkındaki araştırmalara devam etmek ister. Gast'ı takip eder ve onu Icicle Inn'de, karısı Iphalna ve kızları Aeris Gainsborough ile beraber bulur. Gast'ın öldürülmesini emreder, karısı ve kızını ise araştırmalarında kullanmak için Midgar'a götürür. Bir süre sonra Iphalna ve Aeris kaçmayı başarır. Iphalna bu kaçışta hayatını kaybeder, ancak Aeris'i son anda emin ellere teslim etmeyi başarır.

Sephiroth, Jenova hücreleri sayesinde Mako’nun yan etkilerini göstermez. Bu sayede diğer insanların aksine çok daha fazla Mako’ya tahammül edebilir ve sıra dışı güçte, harika bir asker olur. Wutai Savaşı’nda onun etrafında, "SOLDIER" adında özel bir birlik kurulur. Bu birliğin bütün elemanlarına standart prosedür olarak Mako ve Jenova hücreleri enjekte edilmektedir. Bu sayede Sephiroth kadar olmasa da, her bir SOLDIER üyesi çok güçlü askerler olur. (Shinra'da her zaman, neden bir Sephiroth daha çıkmadığı merak konusu olmuştur. Bunun sebebini anlayamasalar da asıl neden, Sephiroth'un diğerlerinin aksine Jenova hücrelerini embriyodan itibaren almasıdır.)

Kısa zamanda, sadece mental olarak güçlü olanların bu prosedüre dayanabildiği saptanır. Zayıf olanlar ise, garip bir hal gösterirler. Jenova hücreleri yavaş yavaş onların üzerinde kontrol sağlar. " SOLDIER"a çok az asker alınmasının sebebi budur. Jenova hücrelerine dayanabilmek için mental olarak yeterli güçte olmaları gerekmektedir. Bu prosedürü Jenova Projesi’nin daha zayıflatılmış bir versiyonu olarak görmek mümkündür.

Yıllar sonra Sephiroth Nibelheim'a bir görev için gittiğinde, burasıyla olan bağlantısı hakkında en ufak bir fikri yoktur. Görevi Mako Reaktörü’nde meydana gelen bir arızayı gidermektir. Reaktörde, Hojo tarafından aşırı Mako’ya maruz bırakılmış yaratıklar görür. Bu yaratıklar bir zamanlar insan olsalar da, aşırı Mako sonucu insanlıkla bir bağlantıları kalmamış, yaratıklara dönüşmüşlerdir.

Sephiroth, yavaş yavaş gerçeği anlamaya başlar. Çocukluğundan beri kendisinin diğer insanlardan daha farklı, daha üstün olduğunu düşünen Sephiroth, " SOLDIER"ların reaktörde gördüğü yaratıklardan aslında çok da farklı bir biçimde üretilmediğini, dolayısıyla kendisinin de benzer bir üretimden geçtiğini anlayınca delirir. Kendini günlerce, zamanında Jenova Projesi’nin yapılmış olduğu Nnibelheim'daki Shinra villasına kapatır ve Jenova Projesi’yle ilgili belgeleri, dokümanları okur.

Jenova Projesi yapılırken, Jenova bir Cetra sanıldığından ve projenin temeli yanlış olduğundan, Sephiroth belgelerden kendisinin bir Cetra olduğu sonucuna varır. Delirmiş bir şekilde, Nibelheim'ı yakar, yerle bir eder, halkı kılıçtan geçirir. Daha sonra Nibelheim Reaktörü’ne, annesi olarak gördüğü Jenova'yı almaya gider. Sephiroth sadece bir Cetra olduğunu sanmamaktadır, aynı zamanda gezegeni normal insanlardan alıp tekrar kendi halkına verecek seçilmiş kişi olduğu sanrısındadır. Ancak reaktörde, memleketi yakıldığından delirmiş, basit bir asker olan Cloud Strife tarafından durdurulur. Sephiroth yıllarca ortada gözükmez, Shinra Sephiroth'un muhtemelen öldüğünü açıklar. Cloud'un kendisi de ağır yaralanır.

Shinra olayları örtbas etmek için Nibelheim'a bir ekip gönderir. Kasaba yeniden inşa edilir ve normal yaşantının devam ettiği izlenimini vermeleri adına, halk olarak kasabaya tiyatrocular yerleştirir. Sephiroth'un katliamından kurtulabilmiş gerçek kasaba halkı ise Profesör Hojo tarafından deneylerde kullanılmak adına alınır.

Hojo deneylerinde, Jenova'yla ilgili "yeniden birleşme" diye bir teori geliştirir. Bu teoriyi kanıtlamak için de, "Sephiroth klonları" adında bir proje başlatır. Hojo Jenova'nın vücudundan arta kalan kısmından hücreler alarak bunları Nibelheim'dan getirdiği insanlara enjekte eder. Bu insanları aynı zamanda Mmako seansına da sokar. Bu işlem " SOLDIER" askerlerine yapılan işlemin aynısı olsa da arada önemli bir fark vardır: " SOLDIER "da bu işleme maruz kalanlar fiziksel ve mental olarak çok güçlü insanlarken, Hojo bu prosedürü ortalama insanlara uygulamaktadır.

Sonuçlar Hojo'nun beklediği gibi olur. Denekler yavaş yavaş kendi benliklerini kaybetmeye başlar ve Jenova'nın kuklaları olurlar. Bu deneklere "Sephiroth klonları" denir ve her birine birer numara verilir, dövme ile bu numaralar vücutlarına işlenir. Jenova hücrelerinin kontrolünü aldığı, benliklerini kaybetmiş klonların tek yaptığı şey yeniden Jenova ile birleşebilmek için ona gitmektir.Beş uzun yıl boyunca, Nibelheim'da ağır yaralanmış Cloud ve bir " SOLDIER" üyesi olan, arkadaşı Zack Fair de Hojo'nun deneylerinden nasibini alır. Fiziksel ve psikolojik olarak oldukça güçlü olan Zack, bu deneyleri neredeyse hasarsız olarak atlatırken " SOLDIER"a girmeyi başaramamış, mental olarak zayıf Cloud günbegün Jenova hücrelerine boyun eğmeye başlar.

Beş yılın sonunda Cloud ve Zack kaçmayı başarır, ancak Cloud tükenmiş durumdadır. Neredeyse Sephiroth klonları gibi benliğini yitirecektir. Zack arkadaşına çok iyi sahip çıkar, yeri gelir onu sırtında taşır. Uzun bir yolculukla kaçtıkları Nibelheim'dan Mmidgar'a varmayı başarırlar. Ancak Midgar sınırına yakın Zack, Shinra askerleri tarafından vurularak öldürülür. Cloud ise zaten yarı ölü bir halde olduğundan, askerler tarafından ölüme terk edilir. Cloud bir tesadüf sonucu, Nibelheim'dan çocukluk arkadaşı Tifa Lockheart tarafından bulunur. Anıları bulanık olan, kısmen hafızasını kaybetmiş Cloud arkadaşı Zack'ın anlattıklarından kendine yeni bir dünya kurar, onun kılıcını da almasıyla adeta onun rolüne bürünür.

Tifa, Cloud'un psikolojik sıkıntılar içerisinde olduğunun, çocukluk arkadaşının anlattığı bazı şeylerin kendi anılarıyla tamamen farklı olduğunun farkındadır; ancak Cloud'u daha fazla sıkıntıya sokmamak için ve onu daha fazla kaybetmekten korktuğundan sesini çıkarmaz.Hojo Jenova'nın vücudunu da alarak Nibelheim'dan Mmidgar'a döner. Vücut Midgar'daki Shinra Headquarters'da kilit altında tutulur. Hojo, Sephiroth klonları'nın yeniden birleşme için Jenova'nın vücuduna geleceklerini düşünür. Ancak daha sonra ortaya çıkacağı üzere, klonları kendine çeken Jenova'nın vücudu değil başıdır. Jenova'nın vücudunun Midgar'a getirilmesiyle, Jenova Projesi resmen sonlandırılır.



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen nötrino; 29 Haziran 2013 16:34 Sebep: Mesaj düzeni!
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

20 Aralık 2023 / ThinkerBeLL Hayali Karakterler
22 Nisan 2020 / ThinkerBeLL Hayali Karakterler