Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mayıs 2012       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kiraz: En çok sevilen meyvelerden birisi olan kirazın vücut direncini arttırıcı özelliği bulunmaktadır. Tokluk hissiyatı oluşturan bir özelliği olduğundan dolayı kilo vermek isteyen kişilere kilo vermeleri konusunda yardımcı olur. Sindirim sistemini aktif edici özelliği olan kirazın kabızlık sorunu için ideal bir meyve olduğu bilinmektedir.

Dut: Dut kansızlık sorununu ortadan kaldıran bir yiyecektir. Vücuda direnç vermesinden dolayı sık sık hastalanan kişilerin vücut direncini arttırabilmesi adına tüketecekleri bir besindir. Hazmı kolaylaştırıcı özelliği olan dur ayrıca öksürüğü yok eder.

Çağla: Bademin yeşil hali olan çağla, eriğe benzer bir tadı olduğundan severek tüketilmektedir. Enerji verici bir meyvedir ve bu yüzden kronik yorgunluğu olan kişiler çağla tüketerek ilgini sorundan kurtulabilirler.

Böğürtlen: Çoğu zaman marmeladı yapılarak tüketilen böğürtlen, pasta süslemelerinin vazgeçilmez meyvesidir. İdrar sökücü özelliği olan bu meyve ayrıca basur hastalığına şifa olucu etkiye sahiptir.
meyveler sebzelerErik: Neredeyse herkesin vazgeçemediği bir lezzet olan erik enerji verici niteliğine sahiptir. Beden yorgunluğunu atmaya yardımcı olur ve aşırı sinirli olan kişilerin uysal bir ruh haline bürünmesini sağlar.

Avokado: Birçoğumuzun yeni yeni tanıdığı bir meyve olan avokado özellikle cildi gençleştirici özelliği sayesinde kozmetik ürün imalatçılarının vazgeçilmez ürünlerinden birisi haline gelmiştir.

Çam Fıstığı: İçerisinde aşırı derecede yağ bulunmasından dolayı çok tüketilmesi durumunda kişinin şişmanlamasına neden olur. Akciğer hastalıklarının iyileşmesinde etkili olan çam fıstığı özellikle verem gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Bakla: Hazmı kolaylaştırır ve sindirim sistemi sorunlarını ortadan kaldırır. Böbrek taşı kaynakları ağrıları azaltır ve kuru öksürüğe iyi gelir.

Bezelye:
Vücuda enerji verici özelliği vardır. Kansere karşı koruyucu özelliği bulunan bu sebze mevsiminde tüketildiği zaman kabızlık oluşumunu engeller.

Enginar: Karaciğer yağlanmasını önler ve daha birçok karaciğer hastalığının iyileşmesini sağlar. Beden ve zihin yorgunluğunu ortadan kaldırdığı gibi taze tüketildiğinde enerji verici özelliği bulunmaktadır.
Son düzenleyen Safi; 28 Mart 2017 03:37