Cevap Yaz Yazdır
En İyi Cevap Var Güncelleme: 28 Mart 2017  Gösterim: 107.542  Cevap: 4

İlkbahar meyve ve sebzeleri nelerdir?

Misafir
14 Aralık 2009 22:16       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İlkbahar meyve ve sebzeleri nelerdir?
EN İYİ CEVABI sarimsakli verdi
Mart Meyveleri
Portakal, elma, limon, mandalina, yerli muz, kivi, greyfurt, çilek.

Sponsorlu Bağlantılar
Mart Sebzeleri
Enginar, pancar, kuşkonmaz, fındık turp, maydanoz, ıspanak, kereviz havuç, limon, taze fesleğen, taze nane, kuşkonmaz, turp, brokoli, marul, roka, taze biberiye, tere, karnabahar, pırasa, taze sarımsak, taze soğan.

Nisan Meyveleri
Çağla, can erik, çilek.

Nisan Sebzeleri

Kuşkonmaz, enginar, taze bakla, havuç, roka, taze sarımsak, taze biberiye, taze nane, maydanoz, tere, taze kekik, pancar, taze soğan, bakla, pırasa.

Mayıs Meyveleri

Can erik, papaz erik, Malta eriği, çilek.

Mayıs Sebzeleri
Enginar, kuşkonmaz, taze bakla, bezelye, semizotu, barbunya, asma yaprağı, madımak otu, domates, ebegümeci, arpacık soğan, marul, roka, taze soğan, sarımsak, taze biberiye, deniz börülcesi, taze nane, ısırgan otu, Arap saçı otu, Hindiba, Çiriş otu.
Son düzenleyen Safi; 28 Mart 2017 04:29


LeqoLas
14 Aralık 2009 22:24       Mesaj #2
LeqoLas - avatarı
Ziyaretçi
İlkbahar mevsiminde beslenme
Sağlık Bakanlığı, ilkbahar mevsimiyle birlikte havaların ısınmasıyla, vatandaşların karşı karşıya gelebilecekleri sağlık sorunlarına ilişkin uyarılarda bulundu. Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişide halsizlik, isteksizlik, eklem ağrıları, uyku isteği, yorgunluk gibi şikayetler görüldüğünü belirten bakanlık, bu dönemde vücudun artan su ihtiyacını karşılamak için günde en az 8-10 bardak su içilmesini önerdi. Bakanlık ayrıca, doğada kendiliğinden yetişen mantarları ve yabani otları tüketen vatandaşların zehirlenme riski altında olduğunu bildirdİ.

Sponsorlu Bağlantılar
Temel Sağlık Hizmetleri Gıda Güvenliği Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, uzun ve soğuk geçen kış günlerinin ardından yaz mevsimini karşılamaya hazırlandığımız şu günlerde, sürekli değişen hava koşulları, insan sağlığını olumsuz etkiliyor. İlkbaharda canlanan doğa, ısınan hava bazı insanlara neşe verip, heyecanlandırıp, daha aktif ve enerjik olmasını sağlarken, bazı insanlarda da 'bahar yorgunluğu' denilen bir durumun oluşmasına neden oluyor. Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişide halsizlik, isteksizlik, eklem ağrıları, uyku isteği, yorgunluk gibi şikayetlerin görüldüğünü belirten Sağlık Bakanlığı, "Bu dönemin aşılmasında B vitaminleri ve antioksidan vitaminlerden zengin sebze ve meyveler vücudumuza yardımcıdır. Dünya Sağlık Örgütü günde 5 porsiyon sebze veya meyve tüketilmesini önermektedir. Ayrıca havaların ısınmasıyla birlikte vücudun artan su ihtiyacını karşılamak için günde en az 8-10 bardak su içilmelidir. Düzenli uyku ve yeterli ve dengeli beslenme bağışıklık sisteminin güçlü olması için gereklidir. Bunun için de çiğ veya pişmiş olarak bol sebze ve meyve tüketilmesi (sebze yemekleri, salatalar, taze sıkılmış meyve suları) önemlidir. Özellikle antioksidant vitaminler olan A ve C vitamininden zengin sebze ve meyvelerin tüketilmesi metabolizmamızın güçlenmesi, hastalıklara karşı direncin arttırılmasında etkilidir" uyarısında bulundu.

Yaz ayının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların spor ve zayıflama merkezlerine yöneldiğini ya da evde kendi kendilerine bir uzmana başvurmadan, etrafındakilerden duydukları, çeşitli gazete ve kitaplarda yer alan zayıflama diyetlerini uygulamaya çalıştıklarını vurgulayan bakanlık, kişiye özgü olan zayıflama diyetlerinin mutlaka doktor veya diyetisyen nezaretinde yapılmasını önerdi. Diyetlerin uzmanlar tarafından kişiye özel olarak beslenme alışkanlıkları, meslek ve yaşam tarzına uyumlu olarak düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen bakanlık, aksi takdirde uygulanan diyetlerin insan sağlığına zarar verebileceğini kaydetti. Sağlık Bakanlığı, ayrıca şu uyarı ve önerilerde bulundu:

"Bahar mevsiminde hava koşullarının iyileşmesiyle birlikte fiziksel aktivite yapma olanakları da artmaktadır. Her gün düzenli olarak yapılan 30 dakikalık bir yürüyüş, vücut ağırlığının dengelenmesine, kemik sağlığının korunması ve geliştirilmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca yılın bu mevsiminde özellikle mantar zehirlenmeleri sık görülmektedir. Doğada kendiliğinden yetişen mantarları ve yabani otları tüketen vatandaşlarımız zehirlenme riski altındadır. Halk arasında bazı uygulamalarla mantarların zehirlerinin zararsız olacağına inanılmaktadır. Örnek olarak; pişirilen mantarın zehrinin kaybolduğu, yoğurtla birlikte tüketilirse zehirlemeyeceği, ağaç üstünde ve çayırda yetişen mantarlar ile koparınca rengi değişmeyen mantarların zehirsiz olduğu vb. inanışlar bulunmaktadır. Doğada kendiliğinden yetişen mantarların, yetişme yerleri veya görünüşlerine bakarak zehirli olup olmadığını anlamak mümkün değildir. Sağlıklı mantar tüketilmesinde en doğru yol ambalajlı kültür mantarlarının satın alınması ve etiketi üzerinde üretim tarihi, son kullanma tarihi ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı üretim izni olup olmadığının İncelenmesidir. Etiket üzerinde bu tür bilgilerin yer almadığı kültür mantarları satın alınmamalıdır."
Son düzenleyen Safi; 28 Mart 2017 04:29
Daisy-BT
14 Aralık 2009 23:03       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
İlkbahar meyveleri:
  • Kiraz
  • Dut
  • Çağla
  • Böğürtlen
  • Malta Eriği
  • Yeşil Erik
  • Avokado
  • Çam Fıstığı
İlkbahar Sebzeleri:
  • Bakla
  • Bezelye
  • Enginar
Son düzenleyen Safi; 28 Mart 2017 04:35
Misafir
14 Mayıs 2012 20:13       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kiraz: En çok sevilen meyvelerden birisi olan kirazın vücut direncini arttırıcı özelliği bulunmaktadır. Tokluk hissiyatı oluşturan bir özelliği olduğundan dolayı kilo vermek isteyen kişilere kilo vermeleri konusunda yardımcı olur. Sindirim sistemini aktif edici özelliği olan kirazın kabızlık sorunu için ideal bir meyve olduğu bilinmektedir.

Dut: Dut kansızlık sorununu ortadan kaldıran bir yiyecektir. Vücuda direnç vermesinden dolayı sık sık hastalanan kişilerin vücut direncini arttırabilmesi adına tüketecekleri bir besindir. Hazmı kolaylaştırıcı özelliği olan dur ayrıca öksürüğü yok eder.

Çağla: Bademin yeşil hali olan çağla, eriğe benzer bir tadı olduğundan severek tüketilmektedir. Enerji verici bir meyvedir ve bu yüzden kronik yorgunluğu olan kişiler çağla tüketerek ilgini sorundan kurtulabilirler.

Böğürtlen: Çoğu zaman marmeladı yapılarak tüketilen böğürtlen, pasta süslemelerinin vazgeçilmez meyvesidir. İdrar sökücü özelliği olan bu meyve ayrıca basur hastalığına şifa olucu etkiye sahiptir.
meyveler sebzelerErik: Neredeyse herkesin vazgeçemediği bir lezzet olan erik enerji verici niteliğine sahiptir. Beden yorgunluğunu atmaya yardımcı olur ve aşırı sinirli olan kişilerin uysal bir ruh haline bürünmesini sağlar.

Avokado: Birçoğumuzun yeni yeni tanıdığı bir meyve olan avokado özellikle cildi gençleştirici özelliği sayesinde kozmetik ürün imalatçılarının vazgeçilmez ürünlerinden birisi haline gelmiştir.

Çam Fıstığı: İçerisinde aşırı derecede yağ bulunmasından dolayı çok tüketilmesi durumunda kişinin şişmanlamasına neden olur. Akciğer hastalıklarının iyileşmesinde etkili olan çam fıstığı özellikle verem gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Bakla: Hazmı kolaylaştırır ve sindirim sistemi sorunlarını ortadan kaldırır. Böbrek taşı kaynakları ağrıları azaltır ve kuru öksürüğe iyi gelir.

Bezelye:
Vücuda enerji verici özelliği vardır. Kansere karşı koruyucu özelliği bulunan bu sebze mevsiminde tüketildiği zaman kabızlık oluşumunu engeller.

Enginar: Karaciğer yağlanmasını önler ve daha birçok karaciğer hastalığının iyileşmesini sağlar. Beden ve zihin yorgunluğunu ortadan kaldırdığı gibi taze tüketildiğinde enerji verici özelliği bulunmaktadır.
Son düzenleyen Safi; 28 Mart 2017 04:37
sarimsakli tarafından gönderilmiş olan #5 numaralı mesaj 'en iyi cevap' seçilmiş ve ilk mesaja eklenmiştir.
Hızlı Cevap
Mesaj:


Kaynak:


Bu sayfalarımıza baktınız mı
paneli aç