Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
11:57, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 05 Aralık 2025 - 11:57
Arama
MaviKaranlık Forum
Tan Oral
-
Tek Mesaj #3
Mira
VIP
VIP Üye
8 Haziran 2012
VIP
VIP Üye
Tan Oral
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü'nü bitirdi (1963). Aynı okulda üç yıl süreyle asistan olarak çalıştı. Daha sonra karikatür, resim, film, çizgi film ve afiş çalışmaları yapmaya başladı. Çeşitli dergi ve gazetelerde karikatürleri yayımlandı. 1975 yılında "Politika" gazetesinde günlük karikatürler çizmeye başladı. İki yıl sonra Cumhuriyet gazetesine geçerek Mustafa Ekmekçi'nin yazılarını resimlemeye başladı (1977). 1982'den sonra yine aynı gazetede günlük karikatürleri yayımlanmaya başlandı. İlk kişisel sergisini 1961'de İzmir'de açtı. 70'li ve 80'li yıllarda yurt içinde ve dışındaki çeşitli kentlerde birçok kişisel sergi açtı ve karma sergilere katıldı. Karikatürleriyle birçok ulusal ve uluslararası ödül kazanan Tan Oral, film çalışmalarıyla da ödüller almıştır: "Cumartesi-Pazar" adlı filmiyle Hisar Kısa Film Yarışması'nda birincilik; 1969, "Sansür" adlı çizgi filmiyle TRT Kültür, Sanat Bilim Ödülleri Yarışması'nda büyük ödül, 1970). Ayrıca beş kez Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti Yılın Gazetecisi ödüllerini kazandı (1980, 1981, 1983, 1984, 1985). Karikatürcüler Derneği yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptı.
Başlıca Albümleri
"Büyük Türkiye" (1978)
"Sansür" (1978)
"İki Minik Kentli" (1980)
"Gözağrısı" (1984)
"Sus ve Dinle" (1989)
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
theMira
Kapat
Saat: 11:57