Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
20:06, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 08 Aralık 2025 - 20:07
Arama
MaviKaranlık Forum
Alman Pastası Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Mira
VIP
VIP Üye
9 Haziran 2012
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Pasta Tarifleri - Alman Pastası
Alman pastası
Malzemeler
3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema İçin
1 yumurta
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
20 cm çapında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır.
2- 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, alüminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır.
Kabartma tozu katılmış un elenir, çarpılmadan hafifçe karıştırılır.
1 kahve fincanı su konur. 1- 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır.
Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir.
Kremanın Hazırlanışı
Alüminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar süt ilavesiyle ezilir. Limon kabuğu rendesi ile sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir.
Kaymak tutmaması için çarpılarak soğutulur.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kek enine iki parçaya kesilir.
Alt parçaya kremanın tamamıkonup yayılır.
Diğer parça üzerine kapatılır, hafifçe bastırılır.
Servis tabağına alınıp üzerine bolca pudra şeker elenir.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
theMira
Cevapla
Kapat
Saat: 20:07
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...