Arama

Sürüş Teknikleri - Tek Mesaj #4

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
27 Haziran 2012       Mesaj #4
Avatarı yok
Yasaklı
Sürüş İçin ''En Tehlikeli İki Saat''

İspanyol araştırmacılar otoban rotalarını inceleyerek akşam 6 ila 8 arasının araba sürmek için en tehlikeli saatler olduğunu saptadı.

Madrid Şehir Konseyi'nden teknisyenler, Polonyalı ve İspanyol araştırmacılar her 500 metrede bir sensör kullanarak, trafik yoğunluğu, hız ve bir bölgede bekleyen arabaların ne kadar beklediğini ölçerek veri topladılar. Sonrasında ise bu şablonları analiz etmek için özel bir algoritma kullandılar. Trafikte üç faz olduğu bulundu. Bunlar; serbest akış, her saat olan araba sayısı ve kuyruktaki artış, sıkışıklık ve molaların senkronizasyonu. Yolun farklı noktalarındaki araçların hızlarının özellikle senkronize fazda birbiriyle ilişkili olduğu belirtiliyor.

Genelde araçlar birbirlerine uzak olsalar bile birbirlerine yakın hızlarda ilerliyorlar. İşte en yoğun saatler olan akşam 6-8 arasında bu ilişki bozuluyor. Trafikte dur-kalk çok olduğunda arabaların hızlanmalarında veya durmalarında büyük farklar gözlendi. Sürüş durumları değiştiğinde ise sürücüler için zorluk artıyor. Araştırmada kaza istatistikleri araçların hızlarının azaldığı zamanlarla karşılaştırıldı.Trafiğin en yoğun saatlerinde yollarda daha fazla araç olduğundan ve etrafta çok sayıda farklı hızlarda araç olduğundan tepki vermek için süre daha az, bu nedenle de kaza olasılığının arttığı belirtiliyor.

Kaynak : DıscoveryNews (25 Haziran 2012)
Son düzenleyen Jumong; 6 Temmuz 2016 09:53 Sebep: Kırık link ve aktif olmayan kaynak.