Arama


Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
29 Haziran 2012       Mesaj #4
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Peynir
Peynir mayası kullanılarak sütten yapılan besin. İnek, keçi, manda, ren geyiği, kısrak vb. hayvanların sütünden yapılırsa da Türkiye'de peynir yapımında en çok koyun ve inek sütü kullanılır. Üretilme biçimi, koku ve tadını belirler. Yapısında kalsiyum, kazein ve A vitamini bulunur. Farklı bölgelerde farklı biçimde üretilmektedir. Türkiye'de çeşitli peynir türleri vardır ve en çok beyazpeynir üretilir. Ünlü beyazpeynir, Edirne'ye, tekerlek biçiminde üretilen kaşarpeyniri de daha çok Kars ve yöresine özgüdür. Tulumpeyniri de tulum içine doldurularak elde edilir. Mihalıççık peyniri, daha çok Marmara Bölgesi'nde yapılan bir peynir çeşididir. Türkiye'de bunların dışında dil, eritme, teleme, çerkez, civit vb. adlarla anılan peynirlerle yabancı ülkelere özgü kimi peynirler de yapılmaktadır.

MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 30 Ocak 2018 23:06