Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
8 Temmuz 2012       Mesaj #5
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Papatya
papatya



Papatya bitkisi hemen her yerde bulabileceğimiz bir bitkidir. Yol kenarlarında boş arazilerde yetişen bu bitki, hoş kokulu sarı ve beyaz renktedir. Sadece bakıp çok güzel dediğimiz bu çiçeğin faydalarını bilmeyiz. İşte biz de size bu konu hakkında faydalı bilgiler vereceğiz. Bu bilgiler sizin çok işinize yarayacak.

Papatyanın yararları;
Sinirleri yatıştırıcı özellik gösterir, baş ağrısı olmak üzere tüm ağrıları dindirir, iştah açar, basur ağrılarını azaltır, mikrop öldürücüdür. Vücuda rahatlık verir. Diş ağrısına iyi gelir. Bel ağrısına iyi gelir. Ayrıca yaralarda pansuman olarak kullanılırsa mikropları öldürür ve yaraların çabucak iyileşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda papatya çiçeği bağırsak gazlarını da söker. Gaz söktürücü ve spazm giderici özellikleri bulunmaktadır bu nedenle gastrit ve ülser rahatsızlığı olanlar için faydalı olmalıdır. Mideyi koruyucu ve iyileşme hızlandırıcı etki gösterir. Papatya çayı ve çiçeği adet düzensizliği ve adet ile ilgili ağrılar çeken insanlar için oldukça faydalıdır.
Papatya nasıl kullanılarak tüketilir peki bu konuyu açıklayalım. Papatya bitkisinden papatya boya, papatya yağı ve papatya çayı elde edilmektedir. Papatya çayı tahriş olmuş ciltlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Cildimizi ferahlatır ve temizler. Elde edilen bu çay gözlerimizin üzerinde koyarak göz şişliklerine iyi gelmektedir. Papatya suyu banyo suyunun içerisine katılırsa saçlara parlaklık verir ve cildi tazeler. Papatya suyu hastalıkların geçmesine iyi gelmektedir.

Papatya çayının hazırlanışı;
1 tatlı kaşığı dolusu çiçek kaynamış suda demlenmeye bırakılır (kaynatılmaz) ve 8-10 dakika demlendikten sonra süzülüp tüketilir. Saça sürülüp güneşe çıkıldığında saçın rengini açar.
  • İltihaplanmaları iyileştirici özelliği vardır.
  • Mide hastalıklarına, özellikle ülsere karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler.
  • Gargara suyu halinde kullanıldığında ağız ve boğaz yaralarını giderir.
  • Adet sancılarını gidermekte kullanılır.
  • Papatya çayının, Spazm çözücü, gaz gidericidir.
  • Romatizma ağrılarını hafifletir.
  • Papatya suyu ile sabah akşam göz banyosu yapıldığında, çapaklar engellenir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...