Kırıntılı Ayvalı Kek
Malzemeler
23cm kare kalıp yada 25cm yuvarlak kalıp
180derece
Tereyağ 170gr
Şeker 150gr
Un 330gr
kabartma tozu 1paket
Süt 185ml
Yumurta 2 adet
Ayvalar için
Su 700ml
Şeker 160gr
Tarçın 1çyk
Ayva 1kg(ince dilimleyin)
Topaklar için:
Un 115gr
Şeker 125gr
Tereyağ 100gr(soğuk ve küp küp doğranmış)
Tarçın 1çyk
Yapılışı
-Su,şeker , tarçını ocağa koy ve şeker eriyene dek bekleyip içine ayvaları ekleyin ağzını kapatıp 1 saat pişirin
-Ayvalar pişince suda soğutup sonra başka birkaba alın
-Tereyağ ,şekeri iyice çırpıp içine tek tek yumurtaları ekleyin ve her seferinden sonra iyice çırpın
-Un ve sütüde iki kerede ekleyip iyice karştırın kalıba döküp 30dk(üstiü renklenmeye başlayana dek pişirin)
-Topak malzemelerini parmak uçlarınızla karıştırıp ekmek kırıntısı gibi yapın ve 30 dakika dolaba koyun
-Keki fırından alın ve üstüne ayvaları dizin ve en üsttede topak hamurunu serpip tekrar fırına verip 30dakika daha pişirin
-Kalıpta 5dakika soğutup tel ızgaranın üstüne çıkarın ılık olarak servis yapın