Arama

Ayvalı Kek Tarifi

Güncelleme: 17 Temmuz 2012 Gösterim: 1.752 Cevap: 1
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
25 Mart 2012       Mesaj #1
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Ayvalı Kek Tarifi

Malzemeler:
Sponsorlu Bağlantılar
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr. yumuşak tereyağı ya da margarin
3 yemek kaşığı hindistancevizi
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Ayrıca:
1 adet ayva
1 adet orta boy elma
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 su bardağına yakın iri kırılmış ceviz
2 yemek kaşığı bal
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Üzerine:
Hazır çikolatalı sos ya da pudra şekeri

Ayvalı Kek/Pasta Yapılışı
Ayva ve elma kabukları soyularak rendelenir; kuru üzüm sıcak suda bekletilir. Toz şeker eklenerek ocakta birkaç dakika pişirilir. Soğuyunca bal, tarçın ve ceviz eklenip karıştırılır.
Pudra şekeri ve tereyağı mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar eklenip çırpmaya devam edilir. Süt ve limon kabuğu eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve hindistan cevizi eklenip mikserin düşük devrinde karıştırılır. Hamurun yarısı margarin ile yağlanmış fırın kabına dökülür. Üzerine ayvalı-elmalı harç yayılır. Kalan hamurla üzeri kapatılır. 170 derece fırında kürdan testi yapılarak pişirilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. İyice soğuyunca kalıptan çıkarılır. Üzeri isteğe göre çikolatalı sos dökülür ya da pudra şekeri elenir. Dilimlenerek servis yapılır.

Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...
büşra_sarah - avatarı
büşra_sarah
Ziyaretçi
17 Temmuz 2012       Mesaj #2
büşra_sarah - avatarı
Ziyaretçi
Kırıntılı Ayvalı Kek

Sponsorlu Bağlantılar
Ayvalı Kek Tarifi

Malzemeler

23cm kare kalıp yada 25cm yuvarlak kalıp
180derece
Tereyağ 170gr
Şeker 150gr
Un 330gr
kabartma tozu 1paket
Süt 185ml
Yumurta 2 adet
Ayvalar için
Su 700ml
Şeker 160gr
Tarçın 1çyk
Ayva 1kg(ince dilimleyin)
Topaklar için:
Un 115gr
Şeker 125gr
Tereyağ 100gr(soğuk ve küp küp doğranmış)
Tarçın 1çyk

Yapılışı

-Su,şeker , tarçını ocağa koy ve şeker eriyene dek bekleyip içine ayvaları ekleyin ağzını kapatıp 1 saat pişirin
-Ayvalar pişince suda soğutup sonra başka birkaba alın
-Tereyağ ,şekeri iyice çırpıp içine tek tek yumurtaları ekleyin ve her seferinden sonra iyice çırpın
-Un ve sütüde iki kerede ekleyip iyice karştırın kalıba döküp 30dk(üstiü renklenmeye başlayana dek pişirin)
-Topak malzemelerini parmak uçlarınızla karıştırıp ekmek kırıntısı gibi yapın ve 30 dakika dolaba koyun
-Keki fırından alın ve üstüne ayvaları dizin ve en üsttede topak hamurunu serpip tekrar fırına verip 30dakika daha pişirin
-Kalıpta 5dakika soğutup tel ızgaranın üstüne çıkarın ılık olarak servis yapın

Benzer Konular

20 Ocak 2009 / ÖmÜrCeK Taslak Konular
18 Şubat 2012 / ÖmÜrCeK Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
1 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Taslak Konular
9 Şubat 2012 / Efulim Taslak Konular