Arama

Brenner Geçidi - Tek Mesaj #1

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
31 Temmuz 2012       Mesaj #1
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  brenner geçidi.JPG
Gösterim: 424
Boyut:  72.2 KB

Brenner Geçidi


Alpler'de, 1.370 metre yükseltili geçit.

Avusturya-İtalya sınırındadır. Brenner, Alpler'in, yükseltisi en az olan geçitlerindendir. En yüksek yeri yaklaşık 1.400 metredir. Bu geçit en eski çağlardan beri bilinir. Akdenizlilerin ticaret yollarından biriydi.Romalılar döneminde Germen ülkesi ile Kuzey İtalya arasındaki başlıca yolu oluşturan Brenner Geçidi, günümüzde de Avusturya ile İtalya arasındaki en önemli geçittir. Geçitten geçen ilk karayolu 1772'de yapılmış, 1864-1867 arasında Innsbruck'u Bolzano'ya bağlanan demiryolu hattı döşenmiştir.

Romalılar Avrupa’nın zengin kaynaklarına ulaşmak için en kısa yolun Bolzano ile İnnsbruck arasındaki vadi olduğunu görüp buraya bir ticaret yolu yapmış. Bu yol 1777’de Avusturya Kraliçesi Maria Teresa tarafından geliştirilmiş. 1959-63 yılları arasında ise Brenner Otobanı yapılarak bölge ticari hayatına büyük bir canlılık getirmiş.

İnnsbruck şehrinin zarif görüntüsünü geride bırakıp tepelere doğru yol alırken hemen Brenner Geçidi ve İtalya tabelaları karşımıza çıkıyor. Kısa bir yolculuktan sonra gişelere ulaşıp, geçiş için 8 Euro ödüyoruz. Avusturya’da otoban ücretleri toptan ödenip, bunun karşılığında araca eletronik pul yapıştırılıyor. İtalya’da ise her etabın ücretlendirmesi ayrı, nakit ödeniyor.
Derlemedir
Son düzenleyen perlina; 18 Şubat 2017 16:00
Sen sadece aynasin...