Arama

Russell Mahkemesi - Tek Mesaj #3

eku123 - avatarı
eku123
Ziyaretçi
30 Ağustos 2012       Mesaj #3
eku123 - avatarı
Ziyaretçi
russell mahkemesi

bana göre yeryüzünde gerçekleştirilmiş olan en önemli aktivist oluşumlardan birisidir hatta belki de en önemlisidir. aslında hiçbir resmiyeti olmayan bir yapılanmadır ve vietnam savaşı ele almak amacıyla toplanmıştır.

mahkeme adını onursal kurucusu başkanı olan bertrand russell'dan almıştır. mahkemeye başkanlığı jean paul sartre yapmıştır. türkiye'den tek bir üyesi vardır o da mehmet ali aybar.

mahkeme uluslararası alanda tanınmış ünlü sol eğilimli düşünür, tarihçi, hukukçu, parlamenter, yazar, gazeteci, aktivist ve bilim çevrelerinden oluşmuştur.

birleşik devletler bu mahkemeyi hiçbir zaman tanımamış ve ciddiye almamış olmasına rağmen dünya çapında bir yankı uyandırmış ve büyük destek görmüştür.
(anarşistkedi, 28.12.2011 02:45)
batı'da bu mahkemeden sonra bu çapta olmasa da ses getirmiş herhangi bir örgütlü aydın çıkışı olmamıştır; sosyalizm karşıtı istihbarat destekli pek "sivil" renkli ibiş hareketleri olmuştur.

bunların ülkemizdeki birikimli yansımalarını saymıyorum, bizde aydınlar dilekçesinin ardından bir örgütlü aydın hareketini saymak kolay değildir.

batı'da, kalbin attığı sol'un din ve ırk ekseninde bölünme kararı bu mahkemenin etkisinden sonra alınmıştır ve görüleceği üzere başarılı olmuştur.