Arama

Üzeyir Gündüz - Tek Mesaj #2

H.S. - avatarı
H.S.
Ziyaretçi
10 Eylül 2012       Mesaj #2
H.S. - avatarı
Ziyaretçi
Üzeyir Gündüz'ü tanıma fırsatı ve aynı sıraları paylaşma şansı olan insanlardan birisi oldum... Onu öğrenciliğinin ilkokuldan sonraki zamanlarında tanıdım. Onun espriye çok yatkın olduğunu ve hatta hayatının espri ile şekillendiğini söylesem yanlış olmaz. Üzeyir Gündüz keskin zekalı, sınıfımızın en göze çarpan öğrencilerinden birisiydi. Tüm arkadaşlarla iyi geçinmesi, zaman zaman arkadaşlarıyla ve hatta kendisiyle dalga geçiyor olması onun önemli özelliklerinden birisiydi. Dar ve zor zamanlarda ürettiği çözümler de unutulmayacak hatıralar arasına girmiştir: Tarih dersinde olduğu gibi...
Onun tiyatral bir yeteneği olduğunu o yıllardan biliyoruz. Hz. Ömer piyesinde Hz.Ömer rolünü oynaması bunun bir kanıtı idi. Ayrıca onun o yıllarda küçük tiyatro eseleri yazmaya başladığını da biliyorum. Ancak, onun gerçek yeteneğinin çocuk edebiyatı alanında olduğunu daha sonra öğrenecektik.
İsimlerini saymakla bitiremiyeceğimiz sayıda telif ve tercüme çalışmalarıyla çocuk edebiyatında çok önemli bir yere ulaşmış bulunmaktadır. Temennimiz Üzeyir Gündüz'ün sağlık ve huzur içinde, bundan sonraki hayatında da bu tür eserler vermeye devam etmesidir.
Kendisini sevgi, saygı ve minnetle anıyor selam ve muhabbetlerimi iletiyorum...

H.S.