Arama

Winston Churchill - Tek Mesaj #5

Berka - avatarı
Berka
Ziyaretçi
22 Eylül 2012       Mesaj #5
Berka - avatarı
Ziyaretçi
Bir gün Churchill, avam kamarasında konuşurken, muhalif partiden bir kadın milletvekili, Churchill'e kızgın bir şekilde seslenir:
- Eğer karınız olsaydım, kahvenizin içine zehir karıştırırdım !
Churchil, oldukça sakin bir şekilde bakışlarını kadına çevirir ve:
-Hanımefendi, eğer karım siz olsaydınız, o kahveyi seve seve içerdim.

Churchil.. Efsane donanması ve efsane stratejileri ile tarihe ismini yazdırmış bir isim!

Neden hayatına biraz bakmıyoruz ? Güzel bir çocukluk geçirmiş, babası hem lord hem de Muhafazakar Parti'den siyasetçiydi, Kraliyet Askeri Okulu'nun ardından Hindistan ve Sudan cephelerinde üzerinde güneş batmayan imparatorluğu adına tetiğe asılan idealist İngiliz, bir süre de gazetecilik yaptı. Cephelerde yaşadıklarını keskin ve etkileyici üslübuyla dönemin İngiliz gazetelerine postaladı. İngilizlerle Hollanda kökenli Boerların, Güney Afrika'daki savaşını gazeteci olarak takip etmeye çalıştı, evet takip etmeye çalıştı fakat yakalandı ! Esir olarak birkaç yıl geçirdikten sonra İngiltere'ye geri döndü ve halk kahramanı olarak karşılandı, kafasındaki sesi dinledi ve siyasete girişti, önce milletvekili oldu sonra ise liberallere girdi.

Liberaller seçimi kazanınca ona güzel bir mevki verdiler..Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ! Dile kolay ama uygulaması zor bir mevki, 1911'de purosundan bir nefes çekerek I.Dünya Savaşına girdi, İngiliz halkı her zaman Churchill'i destekledi fakat Çanakkale Cephesinde, Osmanlı'dan yediği tokata kadar ! O tokattan dolayı sarsılan Churchill, bunu gururuna yediremedi ve mevkisini rafa kaldırmak zorunda kaldı. Sırada "Maliye Bakanlığı" vardı ve bu işe girişti, her şey rayında gidiyordu fakat İngiltere, daha hızlı gitmek istedi ve "Yırtıcı Yıllar" başladı, bu yıllarda şöhreti bir mumun rüzgarda sönmesi gibi söndü, acı bir sondu. Churchill klasik olarak purosunu yaktı ve birkaç lanet okudu, İngilizler purosunun o kokusundan mu yoksa içişinden mi etkilendi bilinmez fakat bütün İngiliz halkı hiçbir şey olmamış gibi soluğu Churchill'in yanında aldı, herkes "Donanmanın sana ihtiyacı var !" diye bağırıyordu.

Churchill de nazik olduğu için bu teklifi kırar mı hemen kabul etti. Fakat İngilizlerin karizmasından dolayı değil, Hitler'in karizmasından dolayı donanmanın başına geçtiğini sonra anladı ama artık iş işten geçmişti, az zaman uz zaman sonra Churchill bir jet gibi ilerledi ve 1940 yılında başbakanlığı üstlendi, herkes İngiltere adına dua ederken, Churchill kendine güvenmiş bir şekilde "Naziler de kimmiş ?" dedi ve istediğini yaptı Nazileri tuş etti ve Amerika ile çok çok güçlü bir bağ kurdu, seçimler yaklaşmıştı, Churchill purosundan bir nefes alarak emin bir şekilde sırıttı fakat iktidarı kaybetti ! Bu onu durduramazdı, muhalefet lideri olarak devam etti sonra ise milletvekili oldu fakat başbakanlık gibi bir mevkiye gelmeyi reddetti, 1965'de ise son nefesini verdi..
Son düzenleyen Safi; 15 Aralık 2016 09:02