Arama

Yatak Odası Dekorasyonu - Tek Mesaj #7

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
8 Ekim 2012       Mesaj #7
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Küçük Yatak Odası Dekorasyonu
Yatak odası küçükse bazı fedakarlıklar yapmak gerekebilir. Dilediğiniz yatak odası takımını alıp odaya yerleştiremezsiniz. Daha az parça mobilya kullanmalı, odanın kalabalık ve boğucu görünmesini engellemelisiniz. Buradaki örneklerde küçük yatak odaları için sunulan çeşitli dekorasyon çözümlerini görebilirsiniz.

Evin hangi odası olursa olsun, eğer bir oda yeterince geniş değilse açık renkler kullanılarak daha ferah ve büyük gösterilebilir. Yatak odası mobilyanız koyu renk olsa bile duvar ve zeminde açık renkler kullanabilirsiniz. Beyaz, krem, bej, pastel mavi ya da uçuk yeşil tonları gibi açık renkler küçük yatak odası için uygun boya renkleri olabilir.

Küçük yatak odalarında gardırop için çözüm bulmak kolay olmayabilir. Yatağınızın karşı duvarını televizyon sehpasıyla harcamak yerine televizyon sehpasının da dahil olduğu bir dolap ünitesiyle değerlendirebilirsiniz. Soldaki resimde buna bir örnek görüyorsunuz. Bu boşluğu televizyon sehpası olarak değil de tuvalet masası olarak da değerlendirebilirsiniz.
Bir diğer çözüm de yatak başucunu değerlendirmek olabilir. Yatağınız zaten bu duvarı işgal etmiş olacağından, aynı duvarda raf ve dolap çözümlerini kullanmak size odada yer kazandırabilir.

Yatak odanız darsa ve eşya yerleştirmekte zorlanıyorsanız, kalıpların dışına çıkarak düşünmeye çalışın. Televizyonu tam karşınıza yerleştirmek ya da iki tane komodin kullanmak zorunda değilsiniz. Yatak satın alırken en büyük boyu değil, sığabileceğiniz minimum büyüklükteki yatağı almalısınız. Yatak odasında ayna asmak için gardırop kapağını ya da oda kapısının arkasını değerlendirebilirsiniz.

Küçük komodinler kullananlar yatak ucuna abajur koyamadıkları için üzülmesinler. Tavandan sarkıtacağınız lambalarla, abajur dekorasyonunu gölgede bırakacak bir görüntü elde edebilirsiniz. Solda bu uygulamanın güzel bir örneğini görebilirsiniz. Aydınlık odalar her zaman daha geniş görünür. İmkan varsa özellikle doğal ışığın içeri girmesine izin vermelisiniz. Bu şekilde sabahları daha kolay uyandığınızı görebilirsiniz.
Sağdaki fotoğrafta ise yatağın dayalı olduğu duvarın koyu ahşap bir dolap ünitesiyle nasıl da estetik biçimde değerlendirildiğini görebilirsiniz. Böyle bir uygulamada yatak biraz öne doğru gelecektir ama odanın geri kalanında daha az eşya kullanmaya olanak verdiğinden pratik bir düzenleme gibi görünüyor.
Küçük odalarda aksesuar kullanımını abartmamakta fayda var. Ayna, büyük bir resim, ilginç sarkıt lambalar ya da renkli yatak örtüleri gibi etrafı kalabalıklaştırmayacak ama odanıza kişilik katacak parçaları seçebilirsiniz. Çok sayıda ufak aksesuar yerine az sayıda büyük aksesuar kullanmanız daha iyi olur.
Son düzenleyen Safi; 6 Mayıs 2019 01:46
Sen sadece aynasin...