Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
14 Ekim 2012       Mesaj #16
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Ölgeber34 adlı kullanıcıdan alıntı

DÜNYA DIŞINDA HİÇ BİR GEZEGENDE HAYAT YOKTUR

Bu konuda bu şekilde iddialı bir cümle kurulamaz.Dünya dışı gezegen araştırmaları ve bu gezegenlerde yaşam olup olmadığına yönelik araştırmalar dev teleskoplar vasıtasıyla sürdürülüyordur.Yapılan araştırmalar Dünya benzeri bir çok gezegenin varlığını ortaya koymuştur.

Sıradışı Gezegen Dizgesi


Alıntı

her sorunun cevabını bulamıyorsunuz ya dunya nasıl olustu ay nasıl dunyaya geldı vb.. cevap : senın RABBİN yaptı bunları ! ve Rabbinin yarattıgı seyı sen asla bılemeyeceksın asla !

Allah her şeyi sebepli ve faydalı yaratmıştır.Herşeyi ezeli ilmiyle sadece Rabbimiz bilir.Bunun yanında islamiyet düşünme ve araştırmaya da önem veren bir dindir. Allah (C.C.) ayetlerde ve kutsi hadislerde “Ben gizli bir hazine idim; bilinmek istedim, mahlukatı yarattım.” diye buyurmuştur.Kısaca Allah'ı bilmek tanımak isteyen bir kul önce O'nun yarattığı evreni anlamaya tanımaya çalışmalı,üzerinde tefekkür etmeli ve en son merhalede kendine yönelip yaratılış amacını anlamaya çalışarak Hakk'a yönelmelidir.Bu kolay bir şey değildir.Ama işin esası da budur.

İnsanoğlu nedense aklının sınırlarını zorlayan ya da aklının almadığı olaylar için hep bir kılıf uydurur... Keşfedilen bu gezegenlerde yaşama dair izler, farklı canlılar olabilir de olmayabilir de.Bunu kimse bilemez.Varsa da yoksa da bu Allah'ın takdiridir dilerse bu gerçeği kullarına bildirir ve bu da yapılan araştırmaların elde edeceği bilimsel,net ve kesin delillerle ortaya konabilir ancak.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.