Arama


sade - avatarı
sade
VIP hazan
12 Kasım 2012       Mesaj #2
sade - avatarı
VIP hazan
Sigarayı bırakmak için asla geç kalmış sayılmazsınız. Şu anda bile sigarayı bıraksanız, sigarayı bırakmanın faydaları 20 dakika sonra vücudunuzda görülmeye başlayacaktır. Diğer yandan sigarayı bıraktıktan 20 dakika sonrasında kandaki nikotin oranı sigara içilmeyen her 2 saate % 50 oranında azalmakta ve an basıncı normal sınırlara inmektedir. Nikotinin yan etkilerinden birisi de nabzın hızlanmasıdır. Sigara içilmediği takdirde nabız hızı normal seyrine dönmekte ve ekstremiteler adı verilen eller ve ayaklara daha fazla kan geldiği için bu organlar ısınmaktadır.
Sigarayı bıraktıktan 8 saat sonra ise kandaki karbonmonoksit oranı normal seviyelerine düşmekte ve kanın oksijen taşıma sevisi hissedilir düzeyde yükselmektedir.
Sigarayı Bıraktıktan 2 Gün Sonra Neler Olur

Sigarayı bıraktıktan 24 saat sonra sigara içenlerde oldukça yüksel olan kalp krizi riski azalmaya başlar. 2 gün sonra ise nikotin bozduğu koku duyusu ile tat duyusu normal seyrine dönmektedir. Sigara alışkanlığının vücuda verdiği zararlardan bir tanesi de sinir hücrelerinde harabiyete yol açmasıdır. Sigara bırakıldıktan 48 saat sonrasında sinir uçlarındaki hasar vücut tarafından kendiliğinden tamir edilmeye başlamaktadır.




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.