Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012       Mesaj #4
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
uC3A7ansC4B1nC4B1f


“İnsanların kırılan bir oyuncak bebek için ya da dostunu kaybettiği için ağlaması, aslında hiç fark etmez. İnsanın neye üzüldüğü hayatta hiç önemli değildir, önemli olan yalnızca insanın ne kadar üzüldüğüdür. Çocukların döktüğü göz yaşları,tanrı katında daha küçük değildir ve tartıya vurulacak olsa,çoğu zaman büyüklerin döktürdüğü gözyaşından daha ağır çekerler”


Kitabın Adı: Uçan Sınıf
Kitabın Yazarı: Erich Kastner
Türkçeye Çeviren: Şebnem Sunar
Yayın Evi: Can yayınları, 31.Baskı
Sayfa Sayısı: 188
Kitabın Özeti: Johann Sigismund Lisesi’nde yatılı olarak okuyan çocukların Noel zamanlarında yaşadıklarını anlatan bir çocuk kitabı. Birbirinden haylaz, akıllı ve cesur birkaç arkadaşın yaşadıklarından yola çıkarak dostluk, arkadaşlık ve çocukların ruh hallerini anlatıyor. Kitabın adının Uçan Sınıf olmasının nedeni? Çocukların hazırladıkları tiyatro oyununda, coğrafya derslerinin doğada işlenmesini konusunu işleyen ve eğitimi eleştiren oyundan esinlenilmiştir. Oyunda öğrenciler yaptıkları dekorlarla uçarak, kutuplara uçuyor orda ders işliyor sonra yanar dağın tepesine geçiyor ve oyunu hocalarına sunuyorlar.
Kitaptaki Karakterler: Martin,Uli,Doktor Bökh,Sebastian,Matz,Johnny,Matthias,Sigara İçmez,Güzel Tedor
Romanın dili ve Anlatım Biçimi: Çocuk romanı olduğu için oldukça yalın ve sade anlatılmış ve 3.tekil şahıs(gözlemci) ağzıyla yazılmış
Kitabın Türü: Çocuk Romanı
Kitabın Ana Fikri: Eğer çocuklarınıza dürüst olmayı, doğru olmayı, arkadaşlığı aşılarsanız asla bunu unutmazlar.
Yazar Hakkında: Alman edebiyatının en önemli çocuk kitapları yazarıdır.1933 kitapları yakılmış ve 1943 yazı yazması yasaklanmıştır.1974 yılında Münih’te ölmüştür.