Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2012       Mesaj #4
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Yazıcı Kurma
Bilgisayara bir yazıcı eklemek istiyorsanız öncelikle bu yazıcının elektrik kablosunu prize,bilgisayar bağlantı kablosunu da bilgisayara bağlamalısınız. Bilgisayara kabloyu bağladıktan sonra bilgisayar yazıcınızı kendisi otomatik olarak tanıyacaktır. Ama Windows her yazıcıyı otomatik olarak tanımayabilir.Bu durumda yazıcınızı siz tanıtmalısınız.

Aşağıdaki bilgiler sitemizin editörü Volkan Çelik'in çok yakında çıkacak olan donanım kitabından alınmıştır.Kopyalanıp çoğaltılması yasaktır.

Kablolarını bağlayıp çalışır duruma getirdiğiniz yazıcınızı bilgisayar, açıldığında “yeni bir donanım bulundu” uyarısıyla algılayacaktır ve yazıcının sürücülerini(driverlarını) sizden isteyecektir.Siz sürücü dosyalarınızın nerede olduğunu belirttikten sonra yazıcınız yüklenmiş olacaktır.
Eğer bilgisayarınız açıldığında yazıcıyı algılamadıysa denetim masasından yazıcılar menüsüne girip buradan yazıcınızı kurabilirsiniz.Şimdi bu işlemi adım adım gerçekleştirelim.

1.Denetim masasından Yazıcı ve Fakslar menüsüne giriyoruz.

2.Daha sonra solda bulunan Yazıcı Görevleri menüsünden Yazıcı Ekle butonuna tıklayıp yazıcımızı bilgisayarımıza tanıtmaya başlıyoruz.

3.Yazıcı ekleme sihirbazı artık karşımıza geldi.İlk çıkan pencere bilgi veren bir penceredir.Burada ileri butonuna basıp bir sonraki menüye geçelim.Bir sonraki menü bize yazıcının ne tür bir ortamda çalışacağı soracaktır.Eğer bir bilgisayar ağı ortamında çalışmıyorsanız yerel yazıcı bölümünü işaretlemelisiniz.Daha sonra yazıcımızı kendimiz yükleyeceğimiz için otomatik olarak algılama bölümünü boş bırakıp ibir sonraki bölüme geçelim.

4.Bu bölümde yazıcımızın bağlantı noktasını belirteceğiz.Günümüzdeki çoğu yazıcı USB bağlantılıdır.Bu tür yazıcıları bilgisayara bağladığımız anda bilgisayar otomatik olarak algılama yapar.Ama LPT(Yazıcı bağlantı noktası) bağlantılı olan bir yazıcı kuruyorsak aşağıda da görüldüğü gibi LPT1’i seçmeliyiz.

5.Karşımıza gelen menüden yazıcımızın modeli varsa seçelim.Eğer burada yazıcımız yoksa Disketi var menüsünden sürücümüzün nerede olduğunu belirtmeliyiz.(Genelde satın alınan yazıcıların yanında birde sürücü(driver) cd’si mevcuttur.Disketi var menüsünden cd’nin içerisindeki sürücü klasörünü bulup işaretlemelisiniz.)

6.Daha sonraki menüde sizden bir yazıcı ismi istenecektir.Buraya uygun bir isim yazıp geçebilirsiniz.

7.Bu menüde ise Yazıcının doğru çalışıp çalışmadığı anlamanız için bir sınama sayfası isteyip istemediğinizi soracaktır.Yazıcınızın doğru çalıştığından emin olmak istiyorsanız burada Evet ‘i işaretleyip bir sınama sayfası alabilirsiniz.Sınama sayfanızı aldıktan sonra yazıcı ekleme işlemini sonlandırmış olacaksınız.
Son düzenleyen Safi; 31 Mart 2018 00:48