Artık ana dil olarak ingilizce yabancı dil olarak bir başka dil arıyorlar yani iyi maaşlı bir yer istiyorsan bu kaçınılmaz birşey malesef
Dediklerin güzel şeyler ama bir kıstas belirlemek gerekir ben makine mühendisliği son sınıf ogrencisiyim autocadi bilmeyen makineci yoktur zaten ama solidworks bence gereksiz çünkü catiayı iyi kullanabiliyorum adobe photoshop da gereksiz çünkü makineyle alakası yok onun dışında office programlarına tabiki hakim olmak gerekir..benim program bazında bir makine mühendisinden olmasını aradığım şeyler once çalışacağı sektoru belirlemesi ardında da buna uygun bir program üzerinde yoğunlaşması gerektiğini düşünüyorum mesela kafanda dökümcülük varsa ilerde bir dökümhanede uzmanlaşmak istiyorsan mastercam powermill gibi cam programlarına yoğunlaşmanın anlamı yok moldflow gibi bir programın üzerine yogunlaşmak gerek yani kısacası once mühendisliğin hangi sektorunde çalışmak istediğimizi belirlemeliyiz
dil bakımından bir ekleme yapayım ben kendi dalımla ilgili konuşucam elbette başkaları da kendi branşlarıyla ilgili konuşsunlar paylaşım güzel olsun...makine mühendisliğinde BENCE ingilizce anadil almanca yabancı dil olmalı ama bu da sektorden sektore değişiyor tabi japon menşeyi olan bir otomotiv firmasında çalışılacaksa almanca bilmenin avantajı düşüyor haliyle bunlar yerine en yaygın olan dil de ogrenilebilir o da ispanyolca..bilinen ekstra dillerde kesinlikle CVde olmalı ben ermenice biliyorum ilk bakışta geçerliliği yok gibi duruyor ama ford otosanda staj yaparken ermenistan açılacak ford şubesinin birtakım yazışmalarına yardımcı olmuştum yani nerden ne çıkacağı bilinmez...
buradan alt sınıftaki arkadaşlarıma da ufak bir oneride bulunayım..ben bölümümde bir doçentin yanında 2 yıldır gönüllü olarak çalışıyorum kendisi bir fırsat sundu kaçırmadım kullandım hocamız kendi projeleri çıkarı için değil bizim çıkarlarımız için çalışan biri tübitak projesi var şu an elinde ve elimizden geldiğince ben ve 2 arkadaşım yardım etmeye çalışıyoruz ha biz enayimiz de gidip zamanımızı harcıyoruz elbetteki değil bir hocanın yanında bulunmak bırakın bilgilerinden ve size sunacağı imkanlardan yararlanmayı fikirlerinden yararlanmak bakımından bile mükemmelbir duygu vay be diyorsun hakkaten okumuş görmüş geçirmiş adam farklı düşünüyor diyorsun...hocanın yarattığı fırsatlar stajlar ve işlerden bahsetmiyorum bile diyeceğim odur ki 1.sınıftan itibaren bir fırsat yaratıp bir hocanın yanına kapağı atın muhakkak faydasını goreceksiniz.
Son düzenleyen Safi; 16 Kasım 2016 21:42