Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012       Mesaj #13
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Hassas ölçme yapan mesleklerden bazıları aşağıda açıklanmıştır;
Tornacı:
tornacılar metal parçalarını işleyerek dairesel silindirik parçalar üretirler, bu parçalar birbirinin içine geçerve beraber makine içerisinde çalışırlar eğer parçalar istenilen ölçüde hassas bir şekilde yapılmasa birbiri içinde çalışmaz ve sorun çıkarır.

Tesviyeci:
Tesviyeci düzeltme işlemi yapar yüzeyleri düzeltir parlaklaştırır. Malzemeleri istenilen ölçüye getirir.

Makine mühendislerilan proje çizerek makine üretirler plan ve projeleri çok hassastır yanlış veya hassas ölçüm yapılmadan tasarlanan proje ve planlar ile makine üretildiğinde makineler çalışmaz veya çok çabuk bozulur .oyüzden hassas ölçme çok önemlidir.

Teknik ressamlar:
makine parçalarını çizer ve imalatçıya gönderirler yanlış çizimler sonucu yanlış parçalar üretilir buradada ölçüm çok önemlidir.

Terziler:
terzilerdede ölçme önemlidir ölçüyü yanlış alırlar ve elbiseyi o ölçülere göre dikerlerse elbise müşteriye gelmez veya bol gelir .

İmalatçılar:
imalatçılar ellerindeki plan ve projeye göre makine ve aletleri imal ederler.projedeki uzunluk kalınlık ölçülerine tam uymazlarsa yine yaptıkları makineler ve aletler çalışmaz.

Kuyumcular:
kuyumcular çok değerli altın ve gümüş zinet eşyaları satarlar eğer ölçüye dikkat etmezlerse ya zarar ederler yada insanlarda fazla para almış olurlar çünkü altının gramı bile birkaç ytl ediyor.

marangoz:
marangoz yapacağı dolabın ölçülerini yanlış alır ona göre dolap yaparsa dolabı yerine yerleştireceği zaman dolap yerine sığmaz yada küçük gelir o yüzden marangozlarda ölçülere çok dikkat ederler.
Son düzenleyen Safi; 17 Nisan 2016 23:27