Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2013       Mesaj #284
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Fransanın Cıkardıgı Dil Kanunu - Anaem Hakkında

Fransa'da yeni göçmen politikalarını yürürlüğe koymak amacıyla Fransa Devlet Başkanı Nicholas Sarkozy tarafından kurulan Göç, Entegrasyon, Ulusal Kimlik ve Dayanışma Bakanlığı'nın başında bulunan Brice Hortefeux, Fransızca bilmeyi , ülkeye gelecek yabancılar için ön koşul haline getirdi.

Fransa'da uygulanmaya başlanacak yeni uygulamaya göre , Fransa'ya göç başvurusunda bulunacak olan yabancılar, henüz kendi ülkelerindeyken Fransızca testine tabi tutulacak ve bu testi geçemeyenlerin basvuruları kabul edilmeyecek.
Fransa'ya gelmek isteyen göçmen adayları, dil testinin yanı sıra kültür ve uygarlık testine de girecek. Fransa , Göç , Entegrasyon, Ulusal Kimlik ve Dayanışma Bakanı Brice Hortefeux tarafından halen Fransa'da uygulanan " Uyum ve entegrasyon, Fransızca Dili " kurslarına katılan Türkler yeni kanun çıkmadan Fransa'ya giriş yaptıkları için " bizler şanslıyız" dediler.
Fransa'nın Metz kentinde ANAEM Göçmenler Bürosuna bağlı olarak çalışan AEFTI Derneği'nin düzenlediği " Uyum ve Entegrasyon, Fransızca dil kurslarına " katılan Türk'ler şunları söyledi" Yeni çıkan Göçmenler Kanununa göre Fransa'ya gelmek isteyen yabancılar artık şu anda bizlerin katılması mecburi olan bu kurslara Türkiye'de katılacaklar. Bir ülke'yi tanıtmak, dilini konuşmak ve yaşantısına uyum sağlamak ancak gelmek istediğiniz ülke içinde yaşanarak daha kolay sağlanır. Fransa'daki eş dost ve arkadaşlarımız ve hatta Fransızlar bize daha çabuk uyum sağlamamız için destek oluyorlar. Aynı kurslara katılacak Türkiye'deki Türk'lerin durumu daha da zorlaşacak. Zira Türkiye'de yaşayıp Fransızca öğrenmek ve Ülkeye uyum sağlamak çok zor. Kurslar sonunda yapılacak testlerde başarılı olup Fransa vizesi alacak kişi sayısı da oldukça azalacak. Fransa'nın asıl amacı yabancıların ülkeye gelişlerini önlemek ve bunu o ülke içinde frenlemek. Zira buraya gelme hakkını elde eden kişiyi geri göndermek imkansiz hale geldigi için Fransa bu şekilde bir kanun değişikliği yaparak göçmenlerin ülkeye girişini azaltmak istedi. Bizler gerçekten bu konuda oldukça şanslıyız. Şu anda belki bu uyum ve dil kurslarına katılan çoğu arkadaşımız eğer Türkiye'de olsaydı belki elde ettikleri Fransız vizesine sahip olamayacaktı. " dediler.