Malzemeler 5 adet orta boy soğan 8 su bardağı et suyu 100 gram tereyağı 1 su bardağı un Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri Tuz, karabiber Servis için: 100 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri 4 adet tost ekmeği Soğan Çorbası Yapılışı ET suyunu kaynatın. Soğanları piyazlık doğrayıp, tereyağında karıştırarak yumuşayana kadar soteleyin. Un ekleyip, karıştırmaya devam edin. Soğanlı karışımı kaynayan et suyuna ekleyip, 20 dakika kısık ateşte pişirin. Blenderden geçirip, tuz ve karabiber ilave edin. 20 dakika daha pişirin. Kaşar peyniri ekleyin. Sunum için: Tost ekmeklerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri pembeleşene dek kızartın. Fırından almaya yakın üzerlerine kaşar peyniri serpiştirin. Kaşar peyniri eriyince fırından alıp, çorbayla birlikte servis yapın. Kaynak