Arama


Hamzahunkar - avatarı
Hamzahunkar
Ziyaretçi
27 Ocak 2013       Mesaj #4
Hamzahunkar - avatarı
Ziyaretçi
Özellikle kötü memur davranışlarını konuşalım istiyorum. Çünkü her yaştan memurların yaptıklarının neye mal olduğunu bilmeleri gerekli. Mesela; Türkçe bilmediği için yaşlı kadın hastasına bakmayan doktorun bu haraketi kaç Kürt gencini bölücü örgüte sempati duymaya itmiştir?

----------

Memurların mesleklerinden kaynaklanan tavır bozukluklarına dikkat etmeleri gerekli diye düşünüyorum. Birkaç örnek vermek gerekirse;
1. Öğretmenler ve imamlar: Hitap ettikler kitle hiç konuşmadan kendilerini dinlediği için iş dışında da her yerde her kese istediklerini söyleyebileceklerlne inanmamaya başlıyorlar ve bu bazen kırıcı konuşmalarına sebep olabiliyor.
2. Polisler: Sürekli toplumun suçlu kesimi ile uğraştıkları için her insanı suçlu gibi algılamaya başlayabiliyorlar. Bu da gereksiz güç veya küçültücü ifadeler kullanmalarına ve vatandaşları kırmalarına yol açabiliyor.
3. Doktorlar: Hastalıklara karşı mücadelede esas unsurun önleyici hekimlik olduğunu bildikleri için hastaları suçlu olarak algılayabiliyor ve özellikle gelir seviyesi düşük olan insanlara karşı küçümseyici tavırlar sergileyebiliyorlar.
Daha bu listeye askerleri ve hakim/savcıları da ekleyebiliriz. Genel geçer olan kural şu ki memurun her tavrı vatandaşı ve vatandaşlık bağını çok ciddi etkiliyor.