Arama

Mühendislik ve Teknoloji - Tek Mesaj #3

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013       Mesaj #3
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Mühendislik ve teknoloji

'İngiltere’de mühendislik ve teknoloji eğitimi alırsanız ileride iyi bir gelecek sizi bekler. İngiltere’de mühendislik ve teknoloji programları elektronikten endüstriyel tasarıma kadar geniş yelpazedeki birçok alanı kapsar. İngiltere sertifikalı bir mühendis olun ve size dünya çapında kariyer fırsatları sunan kapıyı aralayın.'
bc?blobcolurldata&ampblobkeyid&ampblobtableMungoBlobs&ampblobwhere1262445765058&ampssbinarytrue

İngiltere’deki mühendislik ve teknoloji programlarına şu konular dahildir:

• elektrik, elektronik ve deniz mühendisliği
• metal teknolojileri
• havacılık mühendisliği
• inşaat mühendisliği
• motorlu araç teknolojileri
• endüstriyel tasarım ve teknolojileri

İngiltere’de farklı program seçenekleri size, bir dizi kariyer fırsatı sunar. Üretim mühendisliği programı imalat ve endüstriye kapıları açar, inşaat mühendisliği köprüler ve yollar inşa edilmesine olanak verir, havacılık ve uzay mühendisliği de uçak endüstrisinde bir kariyerin başlangıcı olabilir. Hatta bazı İngiliz üniversiteleri kendi üretim gruplarını ticari işletmeler olarak da çalıştırır.

İngiltere’de mühendislik eğitimi görün ve hayatın tüm yönlerini şekillendiren bir bakış açısına sahip olun. Üniversiteye nasıl gittiğiniz, nerede yaşadığınız, aldığınız ilaçlar ve seyrettiğiniz filmlerin tümü birer mühendislik ürünüdür. İngiltere’de mühendislik ve teknoloji eğitimi size birçok farklı uzmanlık alanına atlama becerisi kazandırır.Mühendislik ve teknoloji ile ilgili kariyer fırsatları hakkındaki bilgiyi Prospects web sitesinden bulabilirsiniz.

Neden İngiltere’de mühendislik eğitimi?

• İngiltere’de mühendislik ve teknoloji eğitimi endüstriyle yakın bir ilişki içerisindedir. İngiltere’de birçok eğitim programı, araştırma projelerinde profesyonellerle çalışma ve endüstride iş bulma fırsatı sağlar. Bu da size, küresel dünyada kariyeriniz için gereken temeli sağlar.

• Hukuk ve tıptan sonra mühendislik en çok kazandıran üçüncü meslek grubudur.

• Makine mühendisleri için yüksek bir ihtiyaç vardır.

• Makine mühendislerine olan talep oldukça fazladır. Bir İngiliz üniversitesinin kurumsal makine mühendislerinin yüzde 63’ünden fazlası şu anda endüstriyel şirketlerde, yakın zamandaki mezunlarının yüzde 75’i endüstride çalışmaktalar.

İngiltere’de eğitim alabileceğiniz mühendislik ve teknoloji programları

Mühendislikte HND yani Ulusal Yüksek Öğrenim Diploma programında öğrenim görebilir veya 100’den fazla iki yıllık yüksek öğrenim (ön lisans) programı arasından seçim yapabilirsiniz. İngiltere’de alacağınız mimarlık eğitimi, üç yıl süren bir BEng (Mühendislik Lisansı) veya BSc (Fen Bilimleri Lisansı) ya da dört yıllık MEng (Mühendislikte Yüksek Lisans) derecesiyle sonuçlanabilir.

İngiltere’de birçok mühendislik programı şu profesyonel kuruluşlar tarafından akredite edilmiştir:

• Kimya Mühendisleri Odası (Institution of Chemical Engineers - IChemE)

• Yapı Mühendisleri Odası (Institution of Structural Engineers - IStructE)

• İnşaat Mühendisleri Odası (Institution of Civil Engineers - ICE)

Buradakilerden birisini seçerseniz, İngiltere Mühendislik Konseyi’ne (Engineering Council UK) üye yetkin bir mühendis olabilirsiniz.

Kayıt üretimi için ses mühendisliği ve teknolojisi programları, radyo ve televizyon eğitimini alabileceğiniz diğer seçenekler arasındadır. Müzik Üretimi ve Ticari Müzik Teknolojisi alanlarında HND Ulusal Yüksek Öğrenim Diploması ve iki yıllık yüksek öğrenin (ön lisans) diploma programları da mevcuttur. Görüntü teknolojisi ve bilgisayar bilimleri alanlarında da İngiltere’de lisans düzeyinde eğitim alabilirsiniz.

Mühendislik alanında İngiltere’deki lisansüstü programları

İngiltere’de CEng statüsünü kazanmak ve yetkin bir mühendis olmak için en az yüksek lisans düzeyinde bir lisansüstü eğitimi almış olmanız gerekir. Onaylanmış bir Mühendislik Lisansı (BEng) artı yüksek lisans düzeyine doğru giden daha ileri bir eğitim ya da onaylanmış yüksek lisans derecesi (MEng) bir performans belirleme standardıdır. MSc (Master of Science – Fen Bilimleri Yüksek Lisansı) ve PhD (doktora) programları da mevcut olup doktora programları genelde ilgili organizasyonlar tarafından desteklenmektedir.

İngiltere’de lisansüstü araştırmalar için fon sağlayan sekiz araştırma konseyi bulunmaktadır. Mühendislik ve Fizik Bilimleri Araştırma Konseyi (Engineering and Physical Sciences Research Council - EPSRC) tek başına yılda 500 milyon sterlinden fazla yatırım yapmaktadır.

Kurs veri tabanında sizin için uygun mühendislik ve teknoloji programlarını araştırabilirsiniz.