Arama

Peter Dinklage - Tek Mesaj #2

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2013       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
PETER DİNKLAGE

Peter Hayden Dinklage (d. 11 Haziran 1969 Morristown, New Jersey) Amerikalı film, televizyon ve tiyatro oyuncusudur. Etkin olarak 1995 yılından beridir oyuncudur ancak oyunculuktaki atılımını 2003 yılında oynadığı The Station Agent (İstasyon Ajanı) adlı filmle gerçekleştirmiştir. Daha sonra Elf, Undergod, Find me Guilty, Death at a Funeral ve The Chronicles of Narnia: Prince Caspian adlı filmlerde rol almıştır.

Peter Dinklage 2008

2011 yılında başlayan Game of Thrones adlı HBO dizisindeki Tyrion Lannister rolü ile büyük bir atılım daha gerçekleştirmiş ve televizyon dizileri en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Emmy Ödülü, Altın Küre (Golden Globe) ödüllerini kazanmıştır.


Hayatı

Morrison, New Jersey’de doğmuştur. Annesi Diane ilköğretim düzeyinde müzik öğretmeni, babası ise emekli bir sigorta satıcısıdır. Doğuştan Akondroplazi hastalığı (kalıtsal bir cücelik hastalığı) taşıması nedeniyle boyu kısadır (1,35 metre).
Mendham Township, New Jersey’de büyümüştür. 1987 yılında Delbarton Okulundan, 1991 yılında ise Bennington Kolejinden mezun olmuştur.
Dinklage 2005 yılında bir tiyatro yönetmen olan Erica Schmidt ile evlenmiştir. 2011 yılında ise ilk çocuğu bir kız dünyaya gelmiştir.
Kendisi vejetaryendir ve New York’ta ailesiyle birlikte yaşamaktadır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.