Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
11:18, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 03 Şubat 2026 - 11:19
Arama
MaviKaranlık Forum
Yazılım sahteciliği kurbanı olabilirsiniz uyarısını nasıl kaldırabilirim?
-
Tek Mesaj #38
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2013
Kayıtlı Üye
Windows Yazılım Sahteciliği Kurbanı Olabilirsiniz Uyarısı Nasıl Kaldırılır?
Merhaba Arkadaşlar, bu yazıda Windows’u orjinal olarak kurmadığınızda yazılım güncellerken başımıza gelen bir sorunun çözümünü anlatacağım.Yeni format attınız ve Windows kurdunuz, ve Windows’unuzu güncelleştirirken bir den “Dikkat ! Yazılım sahteciliği kurbanı olabilirsiniz!” diyen bir uyarı mesajı aldınız.Windows’unuzu her başlattığınızda hoşgeldiniz ekranında karşınıza çıkıyor ve hiçbir rahatsızlık vermese bile sizden 5 saniye çalıyor, bu durum çok canınızı sıktı ve buna bir son vermeyi düşündünüz. Doğru yerdesiniz
Bu durumdan kurtulmanın iki yolu var;
1. yolumuz basit olan, RemoveWGA 1.2 adlı bir program yardımıyla bu beladan kurtulabilirsiniz.Ama ben böyle programlara güvenemem diyorsanız size ikinci yolu önerebilirim.
2. yolumuz ise;
[1.Aşama]
Öncelikle CTRL+ALT+DELETE tuş kombinasyonu ile veya başlar çubuğuna sağ tıklayarak “Görev Yöneticisi” programını başlatalım.Daha sonra işlemler sekmesine girerek “wgatray.exe” işlemini sonlandırın.
[2.Aşama]
Daha sonra bilgisayarınızı Güvenli Kip’te yeniden başlatın.Güvenli Kip’te başlamak için bilgisayarınız dos ekranındayken F8 tuşu ile başlatma seçeneklerine girerek, seçeneklerden Güvenki Kip’i seçebilirsiniz.
[3.Aşama]
Daha sonra C:\WINDOWS\System32 ve C:\WINDOWS\System32\dllcache dizinlerinin içersindeki wgatray.exe dosyasını silelim.
[4.Aşama]
Başlat’a tıklayarak “regedit” yazın ve gelen penceren aşağıdaki şemadaki gibi “WgaLogon” klasörünü komple silelim.
HKEY_LOCAL_MACHINE
>SOFTWARE
>Microsoft
>WindowsNT
>CurrentVersion
>WinLogon
>Notify
>WgaLogon
[5.Aşama]
Bilgisayarını yeniden başlatınız, ve işte işlem bu kadar!
Arkadaşlar bu durumla bir daha karşılaşmamak için Denetim Masası > Otomatik Güncelleştirmeler bölümüne girerek otomatik güncelleştirmeyi deaktif edin.Böylece windows güncellemeleri otomatik olarak yüklemeyecektir.Siz istediğiniz zaman Wga güncellemesi olmadan istediğiniz paketleri indirebilirsiniz.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 11:19
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız