Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
22:22, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 07 Aralık 2025 - 22:22
Arama
MaviKaranlık Forum
Jay Jay Johanson
-
Tek Mesaj #1
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
Kayıtlı Üye
Jay Jay Johanson Kimdir?
İsveç’li besteci ve şarkıcı Jay Jay Johanson, 11 Ekim 1969’da dünyaya geldi. Beste çalışmalarına çocukluk yıllarında başlayan Jay Jay’in ilk albümü 1996 yılında yayınladığı “Whiskey” oldu. Stockholm’de Break My Heart stüdyolarında kaydettiği albümüyle listelerde kısa sürede büyük başarı elde eden sanatçı, özellikle şarkılarındaki melankolik hava, şiirsel sözler ve kendine has vokaliyle farklı bir tat ihtiva eden Jay-Jay Johanson kendisine çağdaşı olan müzisyenler arasında farklı bir yer edindi.
1998 yılında yayınladığı ikinci albümü “Tattoo” ile başarılı çıkışını sürdüren sanatçı, ilk albümünde yarattığı etkiyi devam ettirdi. 2000 yılında... piyasaya sürdüğü üçüncü albümü “Poison” la ise içeriği ve şiirselliği daha da zenginleşmiş besteleriyle dinleyicilerinin karşısına çıktı. Bu albümle beraber ünü tüm Avrupa’ya yayılan sanatçı listelerde 4 numaraya kadar çıkmayı başardı.”The Cocteau Twins”in kurucusu ve gitaristi Robin Guthrie ile birlikte gerçekleştirdiği “Poison” albümünün ardından, aynı yıl Fransız yönetmen Ilan Cohen’in “La Confusion Des Genres” filminin soundtrack albümünü hazırladı.
İsveç'li müzisyen Jay Jay Johanson, Türkiye'yi en çok ziyaret eden yabancı sanatçılardan biri. Öyle ki, Türkiyeli bir müzisyen edasıyla sık sık çıkıyor karşımıza. Bugün de yine İstanbul'da, Ghetto sahnesine çıkacak. Türkiye'ye olan bu ilgisi nedeniyle, Türkiye'den ev alıp burada yaşamaya başladığına dair bir efsane bile dolaşır olmuştu kulaktan kulağa. SABAH'ın sorularını yanıtlarken "Tabii ki, böyle bir şey yok. Efsaneler zaten bunun için var" diyor. Jay Jay Johanson, Türkiye'de kaç konser verdiğini hatırlamıyor. Fakat İstanbul'a ilk kez 2000'de geldiğinden oldukça emin! O yıldan beri de her sene uğramış ülkemize. Yoğun bir ilgiyle karşılaşmış. Bu ilginin azalacağı da yok. Bu akşamki konserinin biletleri de tükendi. Johanson'un
So Tell The Girls I'm Back In Town
adlı şarkısını Türkiye'de bilmeyen yok gibi. Şarkısının ülkemizde bu kadar bilinir olmasından haberdar. Hatta
Far Away
adlı şarkısının da ezbere söylendiğini hatırlatıyor, "Bu şarkı ülkenizde fetişe dönüştü sanırım" diyor. Johanson ile hazırlıklarına başladığı yeni albümünü ve Türkiye ile olan ilişkisini konuştuk.
KAÇ KONSER VERDİM, HATIRLAMIYORUM:
"Türkiye'de kaç konser verdiğimi hatırlamıyorum. Türkiye'ye ilk kez 2000 yılında geldim. O tarihten beri, neredeyse her yıl Türkiye'ye uğruyorum ve konserler veriyorum. Hiç turist olarak, konserlerim haricinde, tek başıma ziyaret etmedim Türkiye'yi. Organizatörler beni konser vermem için davet ediyor. Ben de Türkiye'de olmaktan mutluluk duyuyorum. Buradaki hayranlarım harika. Üstelik çok cömertler."
İSVEÇ'TE HİÇ KONSER VERMEDİM:
"Albümlerin dünyanın hemen hemen her ülkesinde yayınlanıyor. Fakat bunların arasında, kendi ülkem, İsveç'te çok çok daha az tanınıyorum. Ülkemde hiç konser vermedim. Hatta albüm tanıtımı bile yapmıyorum. Bunun benim için bir sorun olmadığını söylemeliyim. Çünkü çok fazla seyahat ediyorum ve odaklanmam gereken birçok farklı ülke oluyor. Nerede başarıyı yakaladıysam ya da tanınmaya başladıysam, orada olmak beni daha çok mutlu ediyor."
YENİ ALBÜM 2013'TE:
"Yeni albümümün hazırlıklarına başladım. Sanırım bu yılın yaz aylarında kayıtları tamamlamış olacağız. Fakat albümün müzikseverler buluşması 2013'ü bulacak gibi. Size albümleri hazırlama sürecimden de bahsedeyim. Ben melodilerle başlıyorum işe. Ardından şarkı sözleri geliyor. Çok seyahat ettiğim için, dünyanın neresinde olursam olayım, otel odalarında, hava alanlarında ya da evimde çalışıyorum. Piyano başında bestelerin temelini hazırlıyorum. Son albümümde bu sürece ilk kez gitarı da ekledim. Birçok enstrüman hatta elektronik aletlerle sesler üretiyorum. Bunları da şarkılarımda kullanıyorum. Bestenin temelini oluşturduktan sonra da müzisyen arkadaşlarımla bir araya gelerek stüdyoya giriyoruz ve şarkılara son halini veriyoruz."
İSTANBUL MÜDAVİMİ MÜZİSYENLER
Sadece Johanson değil, her yıl turnelerine Türkiye durağını ekleyen birçok müzisyen var. Tıpkı Johanson gibi, onların da her konserine hatrı sayılır bir kalabalık geliyor. İlk aklımıza gelenler arasında Londra merkezli Oi Va Voi var. Bir diğer grup da Anathema. Tabii bu listeye Opeth'i de eklemek lazım. Opeth, 6 Mart'ta Maçka Küçükçiftlik Park'ta yeniden sahne alacak. Bu sanatçıların Türkiye'yi sık sık ziyaret etmesinin bir nedeni de Türk seyircilerin konserleri heyecanla takip etmesi.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
Kapat
Saat: 22:22
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve