Arama


_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013       Mesaj #153
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Nasıl Sivil Polis Olabilirim

Kutsal bir meslek olan polislik hakkında bilgi vermeye devam ediyoruz. Öncelikle şunu belirtelim ki polisin resmisi ve sivili olmaz. Yani her ikisininde yapmış olduğu görev daha farklıdır görevi yapma şekli ve yöntemi farklıdır. Birisi önleme ve araştırma ile görevli iken diğeri ağırlıklı olarak müdahale boyutundadır. Neyse merak edenler için yanıtı verelim.
polis


Sivil polis olma koşulları şartları nelerdir?


Sivil polis olarak görev yapmak için özel bir meziyete sahip olmanıza gerek yoktur. Çalıştığınız birimin yapmış olduğu göreve göre sivil veya resmi çalışabilirsiniz. Mesleğe polis memuru ve komiser yardımcısı olarak başlandıktan sonra çalışılan birimin niteliği, sivil ya da resmi olarak bulunmayı belirleyebilmektedir.

Herhangi bir polis eğitim kurumundan mezun olan kişi mesleğe başlar başlamaz da sivil olabilir, daha sonra da olabilir veya hiç olamaz.
Sivil polisler genellikle terör, asayiş, kaçakçılık, istihbarat, olay yeri inceleme ve mali polis gibi birimlerde görev yapmaktadırlar.

Şunu unutmamakta yarar varki resmi yada sivil bu meslek kutsal bir meslektir sivil çalışmak ile resmi çalışmak arasında hiç bir fark yoktur.