ben 2004 'te ticaret meslek lisesinden mezun olmuştum ama başka bir bölüm okumadığıma pişman oldum doğrusu. Erkekseniz ticaret lisesine kesinlikle gitmeyin. Piyada muhasebe elemanına ihtiyaç yok arayan ise tecrübeli eleman arıyor. tek başına ticaret lisesinin düz liseden farkı kalmadı misal istanbulun her ilçesinde ticaret lisesi var. 4 yıllık üniversite bitermeniz şart bu meslek için. yok iş bulma şansınız milyonda bir. 4 yıllık lisans eğitiminden sonra 3 yıl bir smmm yada ymm yanında çalışmanız gerekir. serbest muhasebeci mali müşavir belgesi alabilmek için. belgeyi alsanız bile defter bulabilme şansınızda çok düşük. kimse siz büro açtınız diye koşa koşa defterlerini getircekte değil.
bu muhasebe mesleğini temelde öldüren şey temelde işletme bölümü dışındaki iktisat,maliye, kamu yönetimi gibi direkt muhabeyle alakası olmayan lisans programları. o bölümlerde okuyanlarından smmm stajı başlatabilmesi.
sıradan muhasebeci maaşlarıda çok düşük bilginiz olsun özellikle yeni üniversite mezunları bedava bile çalışıyor yıllarca belgeyi alabilmek için.
ama milyonlarca kişi vardır benim gibi pişman olan.