Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
06:35, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Perşembe, 23 Mayıs 2024 - 06:35
Arama
MaviKaranlık Forum
Rulo Baklava Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Gülgeceler
Ziyaretçi
6 Mart 2013
Mesaj
#1
Ziyaretçi
Rulo Baklava Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 pk. hazır baklava yufkası
300 gr ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
100 gr tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3,5 Su bardağı su
4 su bardağı Toz şeker
Çeyrek Limonun suyu
Rulo Baklava Yapılışı:
Öncelikle şerbeti kaynatalım. Su ile şekeri karıştırıp orta ateşde 20 dk kadar kaynatalım limon suyunu sıkıp altını kapatalım.
Cevizi rondodan çektirip içersine tarçını karıştıralım.
Baklavalık yufkanın 6-7 katını ayırıp tezgaha serelim. Uzun kısmına aşağıdaki fotoğrafdaki gibi ceviz içini serelim. Sonra rulo yaparak saralım.
Ruloları ikişerparmak genişliğinde keselim. Çok hafif yağladığımız fırın tepsimize dip dibe dizelim.
Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştıralım. Tepsideki baklavaların üzerine gezdirelim.
200 derece ayarlanmış fırına sürelim. Üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti dökelim.Tam terside olabilir. Baklavayı önceden pişirip kuru bekletirseniz. Şerbetini dökeceğiniz gün kaynatıp sıcak dökebilirsiniz.
Güzel Rulo baklavamız hazır. Üzerine hindistan cevizi yada fıstık sepeleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 06:35
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...